Baca novu sliku na povijesni događaj

NAPAD NA AMERIKU 11. RUJNA Otkriveni razlozi Osaminog bijesa u novom dokumentarcu

Novi dokumentarni film o ubijenom Osami bin Ladenu baca novu sliku na razloge njegova napada na SAD. Prema filmu “Road to 9/11”, on je bio ogorčen na Ameriku jer je zbog njena pritiska morao napustiti Sudan 1996. godine, što ga je odvojilo od obitelji i natjeralo ga na život u siromaštvu.

Živio je nakon toga u Afganistanu s drugom suprugom i najstarijim sinom, hranili su se ustajalim kruhom i varivom, a sve to je jako teško palo njegovoj obitelji koja ga je napustila da bi otišla u Saudijsku Arabiju, nadajući se boljem životu. Prva supruga ga je također napustila nešto prije kobnih terorističkih napada 11. rujna.Novi dokumentarac History Channela govori o tome da je Osama bin Laden bio ogorčen na Ameriku i da se htio osvetiti, piše Daily Mail.

To bi, ako je istina, značilo da su njegovi motivi bili uzrokovani osobnim razlozima i ljutnjom koju je osjećao prema Americi.

Dokumentarac se sastoji od tri odvojena dijela koja govore o pozadini događaja prije napada 11. rujna, a u kojima se pokazuju događaji deset godina unazad. Prikazuje se i koliko puta su propuštene šanse da se ubije Osamu bin Ladena, koji je u Sudanu uživao visoki status, imao vlastiti ured i grupu islamista koji su ga podržavali.

Nakon što je morao otići iz Sudana, jedina opcija mu je bio Afganistan jer nije mogao otići u rodnu Saudijsku Arabiju, jer je prije toga kritizirao njenu vlast. Jedan od novinara koji je tada razgovarao s njim rekao je da se osjetilo da je “krivio Ameriku ne samo zbog povijesnih razloga i zbog manipulacija, nego i na osobnoj razini”.

Komentiraj članak

Komentari