POHVALIO SE

'NAMAZAO' SE RAKIJOM PA ZAVRŠIO U SPLITSKOJ BOLNICI Za samo 240 kuna dobio krov nad glavom i hranu

Jučer je na hrvatskom podredditu jedan Amerikanac napravio objavu gdje je komentirao kako se večer prije bolesno napio te završio u bolnici. Večer u bolničkom apartmanu ga je došla samo 240 kuna, piše Splitskidnevnik.hr.

Objava je ubrzo eksplodirala komentarima; kako stranima, tako i domaćima. Amerikanci koji su komentirali su bili oduševljeni činjenicom da ga je kod nas večer u bolnici s uključenim sokom iz infuzije koštao samo 36 dolara. Kako kažu, kod njih bi vas za te novce gađali najjeftinijim aspirinima dok ne biste izašli iz bolnice, prenosi portal buzzara.

Uistinu, ispada da je turistima jeftinije namazati jetru rakijom do te mjere da ne znaš za sebe i otići u hitnu pomoć. Za samo 240 kuna dobiješ infuziju, a vjerojatno i nekakav bolnički doručak. To je puno jeftinije, nego većina (a možda čak i svi) apartmani koji se mogu naći u dalmatinskoj metropoli.

Naravno, mnogi su objasnili da je razlog niskoj cijeni to što mi ulažemo ogromne novce iz prihoda u zdrastveni sustav, dok Amerikanci imaju puno veće plaće s kojima sami sebi pokrivaju sva liječenja.

Upravo zbog toga se postavlja jako dobro pitanje. S obzirom na to da jedva pokrivamo svoje liječenje (a nekada ga i ne dobijemo) s ogromnim nametima koji nam uzimaju novce iz džepova, zašto prosječni hrvatski građanin plaća krevete mrtvim pijanim strancima koji su, eto, odlučili popiti po’ kafane?

Komentiraj članak

Komentari