VREMENSKA PROGNOZA

Nakon bure i osvježenja, ljeto i prave vrućine se vraćaju!

Bura je posljednja dva dana ponovno rashladila more u dijelova Dalmacije. Tako je u srijedu ujutro u Dubrovniku izmjereno tek 18 stupnjeva Celzijevih. Ipak, u Splitu je temperatura mora danju dosegla 24, a u Komiži vrlo toplih 25°C

Sljedećih dana će zbog izostanka vremena i laganog zatopljenja doći do porasta temperature mora.


Danas će prevladavati vedro. Popodne će u Dalmatinskoj zagori samo mjestimično biti prolaznog razvoja naoblake. Noću tiho ili uz burin, danju će puhati slab, rijetko gdje do umjeren maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 14 do 19°C, uz obalu i na otocima od 20 do 25°C. Najviše dnevne temperature od 29 do 33°C.

U petak će biti pretežno sunčano. Popodne u zaobalju lokalno pojačan razvoja naoblake, a u Zagori su mogući slabi pljuskovi s grmljavinom koji se rijetko gdje mogu proširiti do obale. Noću će biti tiho ili uz burin, danju slab do umjeren maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 15 do 20°C, uz obalu i na otocima od 20 do 25°C. Najviše dnevne temperature od 29 do 34°C.

Subota će biti djelomično sunčanoa. Popodne će uz prolazno pojačan razvoj oblaka mjestimično biti slabih pljuskova s grmljavinom. Noću će biti tiho ili uz burin, danju slab do umjeren maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 15 do 20°C, uz obalu i na otocima od 20 do 25°C. Najviše dnevne temperature od 30 do 35°C.

Pretežno sunčano bit će i tijekom nedjelje. Popodne je samo lokalno u zaobalju moguć slab pljusak s grmljavinom. Ujutro i navečer slaba do umjerena bura, danju će puhati slab vjetar zapadnih smjerova. Bit će još malo toplije!

Stabilno ljetno vrijeme nastavit će se i u nadolazećem tjednu. Iako će biti vruće, ponegdje i vrlo vruće, ektremne vrućine se ne očekuju./RADE POPADIĆ/

Komentiraj članak

Komentari