U atriju Kneževa dvora

Nakon pjesama Britanskog otočja, Antiphonus večeras nastupa s DSO-om u djelima Bacha, Händela i Antuna Sorkočevića (FOTO)

U sklopu ciklusa barokne glazbe 'Orlando Furioso', vokalni ansambl Antiphonus nastupio je sinoć u atriju Kneževa dvora uz pratnju talijanske lutnjistice Elise La Marca.

Ovaj hvaljeni ansambl izveo je koncert pod nazivom „Pjesme britanskog otočja“ i odveo publiku na glazbeno putovanje narodnim pjesmama Irske, Škotske, djelima nastalima na dvorovima i onima priređenima za Shakespeareove komade. Na programu su se našla ponajviše djela Johna Downlanda, Henryja Purcella i Roberta Johnsona napisana za lutnju i glasove.

Pred dubrovačkom publikom, Antiphonus će nastupiti i večeras u atriju Kneževa dvora s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, a na program su djela Bacha, Händela i Antuna Sorkočevića. Tako će se na samom početku izvesti izbor iz orkestralne suite G.F. Händela: Glazba za kraljevski vatromet. Potom slijedi biser dubrovačke oratorijske baštine, psalam za glasove, zbor i orkestar Antuna Sorkočevića: Dixit Dominus te na poslijetku Bachov veličanstveni Magnificat. Budući je Bach najveći dio svojih skladbi posvetio crkvi, tako je i ovo djelo hvalospjev Djevici Mariji, a ujedno dočarava raskoš barokne glazbe. Koncertom će ravnati maestro Tomislav Fačini.

Ulaznice se još uvijek stignu kupiti pred Dvorom od 20 do 21 sat, odnosno pred početak koncerta koji započinje u 21 sat.

Komentiraj članak

Komentari