U Australiji

Najmlađa žrtva koronavirusa: Muškarac tjednima skrivao simptome i na kraju pokleknuo

Australija je jedna od zemalja koja je najuspješnije ograničila širenje koronavirusa, što dužnosnici pripisuju ranom uvođenju restrikcija

Australija je zabilježila najmlađu žrtvu covida-19, 30-godišnjeg muškarca s ranijim zdravstvenim tegobama koji je umro u Queenslandu nakon što je tjednima imao simptome zaraze, ali se nije testirao, priopćili su dužnosnici, prenosi RTL.

Nakon posljednjeg slučaja, broj umrlih u toj zemlji iznosi ukupno 103, od preko 7100 zaraženih. Australija je jedna od zemalja koja je najuspješnije ograničila širenje koronavirusa, što dužnosnici pripisuju ranom uvođenju restrikcija, mjerama socijalnog distanciranja i sveobuhvatnom serološkom testiranju.

Vlasti provjeravaju moguću povezanost između umrlog 30-godišnjaka i kruzera Ruby Princess koji je u ožujku uplovio u sydneysku luku i koji je odgovoran za najveći epicentar epidemije u toj zemlji, objavili su dužnosnici.

"On je prije smrti pokazivao simptome, ali je također bolovao i od drugih bolesti. Na koronavirus je pozitivno testiran prilikom obdukcije. Njegova partnerica također je počela pokazivati simptome bolesti i nalazi se u izolaciji", rekla je premijerka Queenslanda Anastasia Palaszczuk.

Život se za mnoge Australce ovaj tjedan polako počeo vraćati u normalnu s ponovnim otvaranjem škola, no nekoliko državnih i teritorijalnih granica i dalje je zatvoreno, što izaziva političke napetosti kako se fokus počeo usmjeravati na ponovno pokretanje gospodarstva, suočenog s prvom recesijom u tri desetljeća.

Premijer Scott Morrison ponovio je stajalište savezne vlade kako nisu izdane upute saveznim državama da nastave svoje granice držati zatvorenima.

Komentiraj članak

Komentari