Kanibalizam

Najkrvoločniji kanibali u povijesti: Mozak žrtve Briana Cherryja ispržen je na maslacu (FOTO)

Britanski "Mirror" objavio je fotografije nekih od najozloglašenijih ubojica u modernoj ljudskoj povijesti, za koje je dokazano ili se vjeruje da su svoje žrtve jeli nakon što bi ih lišili života. Neki od njih su sami priznali da su jeli dijelove tijela svojih žrtava iz čistog zadovoljstva.

Stephen Griffiths

Samozvani "Crossbow Cannibal" proglašen je krivim 2010. godine po optužnici u kojoj je pisalo da je zaklao tri prostitutke, Susan Rushworth (43), Shelley Armitage (31) i Suzanne Blamires (36), a potom pojeo njihova tijela. Griffiths bi oderao kožu sa svoje žrtve, isjeckao, a potom skuhao, prije nego bi ih pojeo. Čak je neke od svojih bolesnih rituala i snimao.

Anthony Morley

Bivši "Mister Gay" Velike Britanije ubio je svog dečka Damiana Oldfielda (33), a potom skuhao i pojeo dijelove njegovog tijela. Morley, koji je u vrijeme izvršenja ubojstva imao 36 godina, ubio je Oldfielda tako što ga je udavio, a potom više puta izbo nožem u travnju 2008. godine.

Nakon što je izvršio svirepo ubojstvo odrezao je komad mesa s bedra žrtve, začinio ga svježim začinskim biljem i ispržio na maslinovom ulju, prije nego što ga je pojeo. Nakon "ručka" otišao je do obližnjeg butika i kazao kako je ubio osobu koja ga je pokušala silovati.

Paul Durant

Naoružani razbojnik Paul Durant priznao je kako je pojeo svoju djevojku Carren Durrell. Priznanje je napisao u pismu upućenom "Daily Mirroru" iz svoje zatvorske ćelije u Španjolskoj.

Ovisnik o heroinu svoju je djevojku ubio udarcem maljem.

- Nakon što sam je ubio, izrezao sam je na sitne komade, i pojeo ono što je bilo jestivo od nje. Ostatke sam odložio u male vrećice za smeće. Znala je da je morala umrijeti, napisao je Durant.

Robert Maudsley

Maudsley (55) je bio u bolnici za mentalno poremećene osobe nakon svoga prvog ubojstva, kada je počinio novi zločin. Dogodilo se to  1977. Maudsley i još jedan bolesnik-zatvorenik, uzeli su trećeg pacijenta za taoca i zaključali se u ćelije, gdje su mučili svoju žrtvu prije nego su joj smrskali i odstranili vrh glave.

Prema izjavama stražara, čovjek je pronađen sa žlicom u glavi i dio njegovog mozga je nedostajao, što je navelo na zaključak da je Maudsley pojeo dio mozga žrtve. Maudsley je proglašen krivim za ubojstvo i poslan je u zatvoru Wakefield, gdje je ubio još dva zarobljenika i opet osuđen za dvostruko ubojstvo.

Peter Bryan

Bryan je ubio Briana Cherryja u veljači 2004., odsjekao mu obje ruke i jednu nogu, te pekao njegov mozak na maslacu. Devet tjedana kasnije, dok je bio u pritvoru za mentalno poremećene u Broadmooru, ubio je još jednog zatvorenika -  pacijenta. Bryan, paranoidni šizofreničar, prethodno je proveo nekoliko godina u zatvoru Rampton zbog ubojstva svoje žene.

Armin Meiwes

Meiwes (46) je 2006. dobio doživotnu robiju za ubojstvo Bernda Jurgena Brandesa (43) u svom domu u Rotenburgu (Njemačka) 2001. godine. Upoznao je nesretnog Brandesa preko interneta. Žrtva se javila na oglas stavljen na web stranici, u kojem se tražio "neko voljan za klanje i konzumiranje".

Meiwes je žrtvu odveo na farmu, gdje mu je odsjekao penis, koji su zajedno pokušali jesti! Potom je Brandesa izbo na smrt, prije nego ga je izrezao u komade koje je stavio u zamrzivač.

Miewes je nakon uhićenja 2002. godine priznao da je pojeo oko 20 kilograma žrtve.

Jeffrey Dahmer

Serijski ubojica Dahmer osuđen je zbog ubojstva 17 mladih ljudi u Americi između 1978. i 1991. On je svoje žrtve namamio u svoj stan gdje ih je drogirao prije ubojstva, a potom ih rezao na komade.
Komade svojih žrtava čuvao je u zamrzivaču i kuhao prije nego bi ih jeo. Prilikom uhićenja našli su mu ljudske glave u hladnjaku.

Jose Luis Calva

Calva je uhićen je u 2007. nakon što je policija pronašla ostatke njegove 30-godišnj djevojke Alejandre Galeanae u stanu u Mexico Cityju. Prema policijskom izvješću, torzo žrtve pronađen je u spavaćoj sobi u ormaru, ruka i noga su bile u hladnjaku, a neke od kostiju u kutiji od žitarica.

Jedna ruka i noga pronađena je dok se kuhala u loncu, a komadi mesa su se pekli na štednjaku s limunovim sokom.

Albert Fish

Serijski ubojica i pedofil je oteo, ubio i pojeo 10-godišnju djevojčicu s Manhattana. Šest godina kasnije, nakon što mu se bezuspješno pokušavalo ući u trag, obitelji žrtve je posalo pismo i grafički prikaz detalja svoga kriminalnog djela, te opis užitka koji je dobio zbog ubojstva.

Policija ga je upravo pomoću tog pisma uspjela uhititi, a potom je i osuđen. Pogubljen je u New Yorku 16. januara 1936. godine.

Andrei Chikatilo

Serijski ubojica i silovatelj sprijateljio bi se sa svojim žrtvama prije ubojstva. Jeo je djelove njihovog tijela kako bi se seksualno zadovoljio!?

U pritvoru je Ukrajinac priznao ubojstvo i masakriranje više od 50 ljudi.

Uhićen je u jednoj od najvećih ruskih policijskih operacija u povijesti i pogubljen u Rostovu u veljači 1994.

Komentiraj članak

Komentari