RUSKI VIRTUOZI

Najbolji moskovski duo i Gudački komorni orkestar DSO-a

Violinist Maxim Fedotov i pijanistica Galina Petrova prozivani su najboljim ruskim duom i briljantnim ruskim glazbenicima, a dubrovačka će ih publika imati priliku čuti sutra u Atriju Kneževa dvora s Gudačkim komornim orkestrom DSO-a

Violinist Maxim Fedotov – „ruski Paganini“, dobitnik je najprestižnijih nagrada u Rusiji, profesor na moskovskom Konzervatoriju Čajkovski, voditelj odjela za gudačke instrumente moskovskog instituta za glazbu, laureat i dobitnik velikih međunarodnih violinskih koncerata te je prvi violinist koji je nastupao s dvije Paganinijeve violine – Guarneri del jesu i J. B. Villaume. 

Briljantna muzikalnost Galine Petrove i iznimna virtuoznost Fedotova čini ih ponajboljim ruskim glazbenim duom. Galina Petrova 2003. godine dobila je status počasne umjetnice u Rusiji i biva laureatkinja nagrade moskovske vlade. Solistica je Moskovske državne filharmonije, a nastupala je u koncertnim dvoranama diljem Rusije, Japana, Njemačke, Italije, Francuske, Australije, Kine i brojnih drugih zemalja. 

Ovaj duo jedan je od najskladnijih glazbenih sastava našeg vremena, njihovi su nastupi temperamentni, a kritičari ih s razlogom nazivaju briljantnim umjetnicima i najboljim ruskim duom. 

Na programu je: 

J.S. BachKoncert za violinu i orkestar u a molu, BWV 1041J.S.
BachKoncert za piano i orkestar u d molu, BWV 1052P.I.
Čajkovski4 komada za violinu i klavirP.I. Čajkovski
Romeo i Julija, transkripcija za violinu i klavir

Početak koncerta je u 21 sat, a u slučaju kiše koncert će se održati u Slanici (tvrđava Revelin).
Ulaznice za koncert u petak mogu se kupiti u uredima DSO-a (Slanica) od 9-14 sati radnim danom, online na webu www.dso.hr, te www.ulaznice.hr, u gift shopu Dubravka na Pilama, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, te na ulazu jedan sat prije početka koncerta. 

Povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike, korisnike Libertasovog pokaza, studente s kulturnom iskaznicom, građane stare gradske jezgre, te popust na sve cijene za ostale građane vrijede i za ovaj koncert, a njih možete kupiti samo u uredu DSO-a i na ulazu pred početak koncerta.

Komentiraj članak

Komentari