MRŠAVLJENJE SEKSOM?

NAJBOLJE MJESTO ZA VOĐENJE LJUBAVI To nije spavaća soba, postoji prostorija gdje ćete izgubiti više kalorija

Dr. Shahzadi Harper, stručnjak za menopauzu i libido, tvrdi da je kuhinja najbolje mjesto u kući za vođenje ljubavi jer se tamo sagorijeva najviše kalorija, piše Sun.

"Kuhinja je najbolja prostorija za seks, a kuhinjski stol ili radna površina uvijek su zgodna podloga", savjetuje Harper, a otkriva i najbolju pozu za mršavljenje.

Godinama se vodi polemika o tome koliko se kalorija može potrošiti tijekom seksa, no nisu sve izvedbe iste. Sve ovisi o vašoj aktivnosti, maštovitosti, mijenjaju poza...

Neki procjenjuju da se za 30 minuta znojenja pod plahatama može potrošiti i do 150 kalorija, koliko se potroši za vrijeme 15-minutnog trčanja. 

Žene tijekom trčanja u tom istom vremenu izgube u prosjeku 213 kalorija, a muškarci 276. Međutim, tijekom seksa od pola sata muškarci sagore oko 100 kalorija, a žene 69.

U provedenom istraživanju uspoređene su kalorije koje se potroše tijekom spolnog odnosa i tijekom trčanja. Utvrđeno je da je trčanje ipak daleko djelotvornije jer se više kalorija sagori prilikom njega, a i kilogrami se ravnomjernije gube.  

Komentiraj članak

Komentari