Sastanak komunalaca

Najavljen završetak radova na kružnom toku u Lapadu, promet otežan (FOTO)

Dok se radovi na kružnom toku na Pošti Lapad privode kraju, kako su danas izvijestili iz gradske uprave na održanom sastanku kolegija direktora komunalnih poduzeća, promet se otežano odvija što se može vidjeti i na našoj fotogaleriji.Dinko Mirić, pročelnik Upravnog odjela za promet, kazao je kako je u tijeku hortikulturno uređuje kružnog toka. „Napravit će se nogostup, ostat će trg do Pošte i lijeva strana nogostupa do semafora, a do srijede će biti gotovo 90 posto radova“.Nakon završetka kružnog toka u Lapadu, kreću radovi na Ilijinoj glavici, na investiciji vrijednoj 20 milijuna kuna.
"Radit će se na način da se promet odvija, a da posao odradimo do konca godine. To je još jedna bajka koja se ostvaruje“, kazao je Mirić i dodao da nakon Lapada kreće asfaltiranje Riđice i Ljubača.

Kao najveći problem završavanja radova u Riđici, gdje su već postavljene vodovodne cijevi, istaknuto je čekanje asfalta i po nekoliko mjeseci. "Razgovarali smo o mogućnosti lociranja privremene asfaltne baze, inicijativa treba početi od strane građevinara kako bi se napravila montažna baza, sada se sa udaljenosti od 120 km dovodi asfalt“, kazao je Mirić i dodao kako inicijativa treba krenuti od strane građevinara s kojima imaju problema budući se ne javljaju na gradske natječaje.

Radovi u Sustjepanu gotovi do početka srpnja

Radovi na projektu "Jadran – Sustjepan – Solitudo" privode se kraju, već je nekoliko tjedana raskopan krak ceste u Sustjepanu.
"Radi se o zahtjevnom iskopu, izvođač je morao iskopati rov jer se radi o podvodnim radovima, more prodire u kanal i bilo je nužno tražiti napredniju tehnologiju. Radovi će biti gotovi do 1. srpnja i nastavit će se u kolovozu i rujnu“, izvijestio je direktor Vodovoda Pero Mišković.

"Radovi u Solitudu napreduju, nekoliko je ulica iskopano, započela je ugradnja cijevi, na šetnici Nika i Meda Pucića radi se na uklanjanju suvišnog drveća i granja“, govori Mišković i dodaje da će radovi krenuti tek u rujnu.

Sanacija rupe na Pločama

"Djelatnici Vodovoda su autodizalicom i limovima prekrili rupu kako se ne bi dogodila prometna nezgoda na Pločama, jer je došlo do urušavanja mješovitog kanala. Isti će se sanirati  u roku od dva dana iskopavanjem rupe od petnaestak metara,“ govori Mirić i dodaje da će se promet odvijati bez većih problema.

Nova parking mjesta

U suradnji s Vrtlarom krenut će izgradnja 70 novih parkirnih mjesta ispod vijadukta koji izlazi na ulicu Vladimira Nazora, najavljeno je na sastanku komunalaca. "Ulaz će biti preko rampi koje se sada nalaze ispred zgrade Hrvatskih cesta, potrebni su jednostavni građevinski radovi, naplata će se organizirati po 3. naplatnoj zoni“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Niko Šalja.
AH

Komentari

Komentiraj članak

Komentari