'ROBIN HOOD: ORIGINS'

NA SETU Plan je zadržati naselje nakon snimanja, a uskoro stiže i Leo DiCaprio?! (FOTO)

Gradonačelnik Andro Vlahušić danas je sa suradnicima obišao set budućeg filma 'Robin Hood: Origins' koji će se snimati u Dubrovniku u veljači 2017. godine na više gradskih lokacija.

'Ovo će biti najveći spektakl do sada. Zahvalio bih se producentu , režiseru, cijelom međunarodnom timu što su izabrali Dubrovnik da ovdje naprave jedan od najvećih blockbustera koji će se prikazati u cijelom svijetu', kazao je na početku Vlahušić, a posebno zahvalu uputio je lokalnom timu.

Objasnio je da sam film košta 90 milijuna dolara, a da je budžet za marketing  oko 100 milijuna dolara.

'Kad vam kažem da je marketing dubrovačke turističke zajednice oko milijun dolara godišnje, onda je to 20 marketinga', pohvalio se Vlahušić koji se zahvalio i konzervatorima koji su dali suglasnost jer ovo je samo mali dio onoga što će biti u Gradu, a  najvažnije dio priče će biti na Stradunu.

Postavljanje scena kreće u siječnju, a snimanje počinje u veljači.

'Danas se zavšrava i snimanje Igre prijestolja, vidjeli ste tko je u Gradu, ja ne smijem reći, ne smijem reći ni što je bilo, sve sam vidio, ali poštujemo kompaniju HBO koja je prva ušla u Dubrovnik i otvorila vrata, sastao sam se s tim ljudima, i zahvaljujem im na svim naporima koje su napravili', poručio je Vlahušić.

Rekao je da su im Dubrovčani i Grad Dubrovnik jako dobri domaćini, snima se na svim gradskim lokacijama bez ikakvih problema, a tako će biti i sa Robin Hoodom.

FILMSKA INDUSTRIJA

'Imamo filmsku indrustriju u Gradu, od Robin Hooda, Game of Thronesa do Star Warsa, a to je nešto što nitko nikada nije mogao vjerovati i sanjati. Kad sam prije osam godina rekao da će Dubrovnik imati filmski studio, i za mene je to bilo prehrabro, a danas smo trenutno najveći filmski studio na svijetu na otvorenom',  kazao je Vlahušić.

Ispričao je i da su prije par dana trebali ići u Istanbul, ali su radi napada odgodili.

'Tamo smo trebali razgovarati s producentima i scenaristima koji su trebali  pisati posebne serije na temu  Dubrovniku i turizma. To je nešto što je postala ogromna industrija i nismo svjesni što će u narednih pet -deset godina ovo donijeti, ne samo za Dubrovnik, već za cijelu Hrvatsku', rekao je Vlahušić.

OSKAROVCI

Otkrio je i da pregovaraju s producentima i režiserima da dođe i slavni glumac i producent filma Leonardo DiCaprio.

Jamie Fox, Taron Egerton, te ostali glumci stižu u Dubrovnik u veljači i snimati će tri tjedna po cijele dane. S njima stiže i više od 600 ljudi.

Vlahušić je pokazao i evakuacijski put koji je napravljen za potrebe snimanja. 'Ovo Dubrovniku treba, i Unesco to traži, da se napravi evakuacijski put ,ne daj Bože da se zatresao Dubrovnik kao Split', kazao je Vlahušić.

Otkrio je i još neke planove.

FILMSKI SET 

'Predložiti ćemo da cijelo naselje i što god naprave ostane u Dubrovniku, i da napravimo negdje na Pobrežju ili negdje drugo filmski set. Sjetite se kakva je bila Ivanica, ona će biti ništa prema ovome. Kad završi Star Wars tražit ćemo da dio scenografije njihove vratimo nazad. Tako ćemo i sa Igrom prijestolja', rekao je Vlahušić te je poručio da se razmišlja i o muzeju filma.

Na gradnji naselja radi oko 25 ljudi, sve ide po planu, a završetak se planira i prije predviđenog roka.

Dubrovnik će predstavljati srednjovjekovni grad Nottingham, a osim u Posatu gdje su već postavljeni prvi elementi, snimanje će se odvijati i na Stradunu, u Ulici sv. Dominika, na predjelu iza Katedrale, te u podnožju tvrđave Minčeta.

Autorica: Tea Stjepović/Dubrovački dnevnik 

Komentiraj članak

Komentari