Sigurnost na moru 2011.

Na području Dubrovnika zbog pomorskih prekršaja naplaćeno 53.300 kuna kazni

Na području nadležnosti Lučke kapetanije Dubrovnik provedena je akcija kontrole i pojačanog nadzora prometa na moru "Sigurnost na moru 2011", pri čemu je zbog pomorskih prekršaja naplaćeno 53.300 kuna kazni, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Akcijom su jučer bila obuhvaćena područja lučkih ispostava Lastovo, Vela Luka, Korčula- Orebić, Cavtat, a ukupno je zaustavljeno i pregledano 48 plovila, te utvrđen 21 prekršaj. Najveći broj prekršaja odnosi se na nedopušteno glisiranje, neposjedovanja isprava te neovlašteno iznajmljivanje plovila. U nadzoru su uz djelatnike dubrovačke lučke kapetanije sudjelovali i djelatnici MUP-a, Ministarstva financija i Državnog inspektorata.

Akciju pojačanog nadzora pomorskog prometa s naglaskom na kontrolu glisiranja uz redovite kontrole na moru kontinuirano provode sve lučke kapetanije i ispostave te Služba za nadzor i upravljanje pomorskim prometom tijekom turističke sezone na područjima najgušćeg pomorskog prometa u cilju povećanja sigurnosti plovidbe, stoji u priopćenju Odjela za odnose s javnošću Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Komentiraj članak

Komentari