ŽENE ŽELE STABILNOST

MUŠKARCI BEZ PREBIJENE PARE Pravi razlog zašto se sklapa sve manje brakova

Sirotinjo i bogu si teška! Ako si i bogu, onda si i udavačama. To što mnoge žene teže pronalaze prikladnog partnera za brak ima velike veze s činjenicom da su muškarci doslovno bez prebijene pare. Nije to hipoteza zaključena na jednoj anegdoti ili nekoj kafanskoj sesiji u maniri 'Seksa i Grada', to su rezultati istraživanja koja proučava neusklađenosti na bračnom tržištu, piše 100posto.hr

Prema radu objavljenom u Journal of Family and Marriage, stopa sklopljenih brakova je u padu zbog nedostatka 'ekonomski atraktivnih' muških  supružnika.

Do sada su već svi koji će optuživati žene da su sponzoruše vjerojatno otišli iz ovog članka pa mi ostali nastavimo dalje. To istraživanje i rezultati ne znače da žene samo traže muškarce koji zarađuju ogromna bogatstva, nego se radi više o tome da traže partnera s određenom stabilnošću.

Samo zamislite da imate kćer i kakvog biste joj muža htjeli - nekoga sa stalnim poslom i solidnim primanjima ili nekoga tko nije u stanju zadržati posao na dulji rok tko je u dugovima i ne čini ništa da svoju situaciju promijeni?

Stariji muškarci mnogo bolje prošli

"Većina žena u Americi nadaju se da će se udati, ali trenutan nedostatak podobnih ženika - muškaraca sa stabilnim poslom i dobrim prihodom - čine to sve težim", kazao je glavni autor Daniel Lichter.

Naravno, neke skupine žene u puno su goroj poziciji to su pripadnice etničkih manjina koje se nalaze u velikoj nestašici muškaraca pogodnih za brak. No, pošteđene nisu ni žene niskog, ali ni visokog socioekonomskog statusa.

Možda je zato sve više žena koje se udaju 'ispod' svog bogatstva i statusa. U svrhu istraživanja znanstvenici su napravili 'lažne profile' temeljene na stvarnim muškarcima koji su već oženjeni. Oni su postigli mnogo bolje rezultate.

Težak izbor: sama ili s nekim tko im nije ravan

Izmišljeni profili bazirani su na podacima muškaraca prikupljenim od 2008. do 2012. i od 2013. do 2017. i oni su u prosijeku zarađivali 58 posto više novca nego današnji neženje.

"Ova studija otkriva veliki deficit među potencijalnim muškim supružnicima. Mnogi mladići danas imaju malo toga što mogu ponuditi u bračnoj pogodbi, pogotovo što danas mlade žene imaju mnogo veću razinu obrazovanja nego njihovi muški vršnjaci", zaključak je istraživanja.

U idealnom svijetu novac ne bi uopće trebao biti bitan, ali ljubav je 'osnovna ekonomska transakcija', dodao je Lichter. Tako da je surova realnost mnogih žena današnjice ili da ostanu neudane ili da se vežu s nekime tko ne ispunjava njihove standarde kao suprug.

 

Komentiraj članak

Komentari