Maškare

MOŽE LI GORE: U svom Prološcu 'spaljen' Ante Tomić!

Uspostavljena je očigledno svojevrsna tradicija spaljivanja novinara, odnosno pisaca, u likovima Krnje, kao da su oni krivi za sve loše u prethodnih godinu dana...

Krnjo je izgorio, a u Prološcu je 'podloga' za lik poslužio – Ante Tomić! Upravo je dakle Tomić 'izgorio' u svom mjestu (rođen je u Splitu, a do 14. godine je živio u Prološcu).

Organizatori spaljivanja, očigledno tvorci ovog pa recimo eufemistički specifičnog 'izražavanja mišljenja', uredno su se i fotografirali zadovoljni svojom kreacijom. Spaljen je Krnje, lik sa šeširom koji u ruci drži korice tobožne knjige naslova 'Što su ovce bez mrkova?' Jasno je dakle na koga se to odnosilo, a na ovaj način se nastavlja i svojevrsna novoustoličena tradicija spaljivanja ljudi od pisane riječi.

Za prošlog karnevala u Omišu spaljen je naime bio Vinko Vuković, novinar Slobodne Dalmacije, koji je tada bio "optužen" za seriju napisa kojima je skretao pažnju javnosti, ali i državnih službi, na u najmanju ruku nepravilnosti, da ne kažemo kriminal, u načinu na koji je funkcionirala lokalna samouprava. No, taj krnje je imao određeni prizvuk prijetnje, dok smo za ovog prološkog pokušali doznati komentar "originala".

No, Ante Tomić nam je uljudno zahvalio, kaže da upravo piše vlastiti tekst o tome te da ne želi komentirati vlastito spaljivanje.

Inače, prije gotovo točno godinu dana se naš poznati i priznati književnik, pisac i novinar našao na meti, kako je svojedobno sam kazao, 'frustriranog nesretnika'. Na njega je taj nevoljnik, nevješto maskiran "šiltericom" što je svejedno bilo dovoljno da ga policija ni do danas nije identificirala, naime usred grada istresao kantu fekalija. I potom pobjegao.

Komentiraj članak

Komentari