U DVORANI KINA VISIA

'MOŽE SE DOGODITI I TEBI' U petak predstavljanje nove knjige Renate Zlatković

Predstavljanje nove knjige Renate Zlatković Može se dogoditi i tebi održat će se u petak, 1. prosinca 2017. u dvorani kina Visia, s početkom u 19 sati.

Uz autoricu, u promociji romana (u izdanju Društva za promicanje knjige i stripa Slagalica) sudjelovat će i Ružica Dodig, Mato Jerinić, Marina Kljunak Čuikin, Lucijana Pendo te učenici Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik i Umjetničke škole L. Sorkočevića Josip Lazić, Anton Puljić, Franjo Gadžić i Petar Vlašić.

„Ne bi se moglo reći da nas je najnoviji prozni uradak Renate Zlatković iznenadio ni temom ni psihološkim pristupom likovima koji je u ove autorice prisutan od samih početaka (...). Uvodni dio romana Može se dogoditi i tebi prizor je susreta dviju žena u ranopopodnevnim satima, u neutralnom prostoru neke slastičarnice, koji sluti na ozbiljan sukob jer je u pitanju čast (s jedne strane), s druge egzistencija. Tko su te dvije žene, što ih povezuje, što opasno razdvaja?“, ističe Eta Rehak u pogovoru te se pita: „Može li se zastrašivanje ucjenom preobraziti u zločin? Kad naoko dopustiv čin čovjek preobražava u zločin? Kad namjera prelazi granice od ljudskog prema zločinu? Može li se želja ostvariti bez neposrednog upletanja u materijalno? Ima li slučajne smrti? U koju kategoriju smrti spada smrt nemoralne osobe? Kako takav slučaj nazvati?“

Autorica daje niz mogućih odgovora, a dubrovačka publika ima ih priliku saznati već u petak, 1. prosinca, na predstavljanju romana.

Komentiraj članak

Komentari