SKANDAL U MINISTARSTVU PRAVOSUĐA

MOSTOV IGRAČ Pomoćnik ministra, Dubrovčanin Anđelko Dundić, kazneno prijavljen za tešku krađu

Na pomolu je veliki skandal u Ministarstvu pravosuđa, jer se doznalo da je protiv pomoćnika ministra pravosuđa za zatvorski sustav, Anđelka Dundića, još u travnju ove godine podnesena kaznena prijava za tešku krađu.

Prijavu protiv Dundića podnio je ravnatelj zatvora u Dubrovniku, gdje je Dundić radio do imenovanja pomoćnikom ministra kao pravosudni policajac – samostalni nadzornik pravosudne policije, piše Jutarnji list.

Državno odvjetništvo već sedam mjeseci provodi izvid

Kaznena prijava podnesena je u vrijeme kada je Dundić imenovan na novu dužnost, a iz Ministarstva pravosuđa kratko su potvrdili da znaju za taj slučaj.

“Ministarstvu, pa tako i pomoćniku ministra Anđelku Dundiću, poznato je da su u tijeku izvidi koji su, sukladno zakonskim odredbama, tajni, stoga Ministarstvo ni pomoćnik ministra nisu u mogućnosti navedeno komentirati niti se o tome detaljnije očitovati”, stoji u odgovoru  Ministarstva pravosuđa.

Iz Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku također su potvrdili Jutarnjem listu da je Dundić kazneno prijavljen, priopćivši kako su sredinom travnja 2016. zaprimili kazenu prijavu zbog kaznenog djela teške krađe iz članka 229. st. 1. t. 9 u vezi s člankom 228 st. 1. kaznenog zakona te dodavši kako se nakon sedam mjeseci još provode izvidi te da su svi spisi državnog odvjetništva u toj fazi tajni.

Iz Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku nisu, međutim, odgovorili zašto izvidi u ovom slučaju traju čak sedam mjeseci te zašto još nije donesena odluka o odbacivanju kaznene prijave ili pokretanju istrage.

Krivotvorio potpis i prisvojio televizor jednog zatvorenika

Dubrovački mediji su informaciju o podnošenju kaznene prijave protiv pomoćnika ministra pravosuđa objavio još u svibnju pišući kako se njome Dundića tereti da je 2012. godine od bivšeg zatvorenika, albanskog državljanina Halila Abdurahmanija, prisvojio LCD televizor.

Abdurahmani je u dubrovačkom zatvoru bio zbog trgovine ljudima i šverca drogom, a prilikom izlaska iz zatvora zaboravio je ponijeti televizor. Dundić je, navodno, krivotvorio Abdurahmanijev potpis o potvrdi o preuzimanju televizora pri izlasku iz zatvora i prisvojio ga.

Dundić je, kako piše Jutarnji list, jedan od istaknutijih članova Mosta iz Dubrovnika koji se toj koaliciji neovisnih lista pridružio kao aktivist Građanske inicijative Zov iz Dubrovnika. Neslužbeno se također doznaje da je Dundić početkom ovoga mjeseca smijenio niz načelnika u Upravi za zatvorski sustav bez ikakvog pisanog obrazloženja, iako je dužan svaku smjenu pisano obrazložiti.

Inače, Dundićevog prethodnika Slavka Kovačevića, minsitar Šprlje smijenio je nakon samo mjesec dana kada se saznalo da je  2004. bio pravomoćno osuđen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda maloljetniku. 

 

Komentiraj članak

Komentari