'TVORNICA' BEBA

MONSTRUOZAN BIZNIS ‘Obećali su nam posao, a onda su nas zatočili, silovali i prodavali našu djecu’

Devetnaest trudnica i četvero djece spašeno je iz tvornice beba u najvećem nigerijskom gradu Lagosu. Policija je jučer izvršila racije na četiri imanja i pronašla žene u dobi između 15 i 28 godina, zajedno s novorođenčadi, od kojih je jedno navodno bilo staro samo jedan dan, javlja Daily Mail. Uhićene su i dvije žene za koje se sumnja kako su radile kao medicinske sestre, iako za taj posao nisu bile obrazovane.

Policija još uvijek traga za glavnom osumnjičenicom, koju su identificirali kao madam Oluchi, majku petero djece. Većina žena je pod krinkom boljeg posla u Lagosu napuštala svoja sela, a potom su bivale prisiljene na trudnoću te gotovo svakodnevno silovane. Neke su se naivno priključile sindikatu, vjerujući kako će biti plaćene, no nisu dobile nikakav novac. Ali su zato profitirali njihovi mučitelji koji su prodavali tek rođenu djecu. Tako su dobivali po 1000 funti za dječake i 700 za djevojčice.

Jedna spašena žena je rekla lokalnim medijima kako je posudila novac za putovanje iz svog rodnog sela u Lagos, gdje joj je bio obećan posao kućne pomoćnice. No, kad je stigla na autobusni kolodvor, mobitel joj je oduzet, a ona je odvezena u tvornicu gdje joj je rečeno kako će ondje ostati do godinu dana. Priznala je kako je bila prisiljena prostituirati se sve dok nije zatrudnjela, a onda su joj obećali dati izdašnu svotu novca ako rodi dijete.

Uobičajena pojava u Nigeriji

Policajci su za tvornicu doznali 19. rujna kada su ih građani jedne ulice obavijestili o velikom broju trudnica. Žene su sada na rehabilitaciji kako bi se mogle resocijalizirati, a policija i dalje provodi istragu. Tvornice beba uobičajene su u Nigeriji. Prošloga je tjedna spašena beba iz ilegalnog sindikata u Lagosu, a prošle godine je u velikoj raciji spašeno čak 160 djece, prenosi Net.hr.

Komentiraj članak

Komentari