"Kad jaganjci utihnu"

MONSTRUM PO KOJEM JE KREIRAN KULTNI FILMSKI LIK Propovjednik je njezino meso pomiješao s psećom hranom i odnio drugim ženama da pojedu

Ubojica Buffalo Bill iz filma "Kad jaganjci utihnu" lik je inspiriran stvarnim ubojicom, vođom kulta koji je svoje žrtve seksualno zlostavljao i mučio čak je samljeo dijelove tijela jedne žene i njima nahranio druge, piše 100posto.hr.

U Philadelphiji je 1971. godine osnovao svoju crkvu sa samo pet sljedbenika i 1.500 dolara, no vrlo brzo je namaknuo  više od 500.000 dolara za svoj kult.

Serijski ubojica Gary Heidnik za članove svoje kongregacije bio propovjednik i čelni čovjek crkve imena "United Church of the Ministers of God". Sastajali su se svake nedjelje u njegovom domu da bi slušali Heidnika kako iznosi svoje viđenje Biblije.

Pitanje je jesu li znali da je u podrumu ispod njihovih nogu Gary Heidnik imao šest zatočenih žena bačenih u rupu.

Gary Heidnik, rođen 1943., maltretirali su ga u ranom djetinjstvu, otac ga je tukao i ponižavao. U srednjoj školi je bio izoliran i neprilagođen. Iz vojske je otpušten zbog šizoidnog poremećaja osobnosti.

Iako je proglašen krivim za seksualno zlostavljanje, nikada nije odradio kaznu u zatvoru. Čak je optužen za silovanje supruge Betty Disto, mladenke koju je naručio 1985. godine i koja ga je ostavila nakon rođenja sina Jesseja. Heidnik je imao još dvoje djece s druge dvije žene. Obje su se žalile na devijantne seksualne prakse. Za prvu žrtvu je 1986. godine odabrao Josefinu Riveru i na kraju, čak pretvorio u svoju suradnicu i suučesnicu u zločinima.

Rivera je, kao i većina njegovih žrtava, bila prostitutka. Dobio ju je da dođe u njegov stan pružiti mu seksualne usluge. Dok se Rivera oblačila, Heidnik joj je došao iza leđa te ju davio. Onda ju je povukao u podrum, okovao je lancima i rupe na ključanici ispunio sa super-ljepilom. Život joj je, kaže, proletio ispred očiju. 

"Kao da sam imala filmski projektor ispred sebe", kaže. Heidnik ju je onda tukao batinom dok nije prestala urlati za pomoć. Bacio ju je u rupu, pokrio daskama. Jedina svijetlost koja je dolazila bila je ona između rupa na daskama. Unutar tri mjeseca oteo je još pet žena. Sve ih je gušio, okovao, bacio u rupu i vukao van samo kada ih se treba silovati ili mučiti.

Više pročitajte ovdje

 

 

Komentiraj članak

Komentari