Priča o prošlosti Jupe i Igara

Monografija Joška Juvančića Jupe (FOTO)

U sklopu programa 62. Dubrovačkih ljetnih igara održalo se predstavljanje monografije posvećene kazališnom djelovanju redatelja, pedagoga i dugogodišnjeg ravnatelja dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara, Joška Juvančića,u atriju Kneževa dvora.
Knjiga Joško Juvančić Jupa  tiskana je u nakladi Dubrovačkih ljetnih igara, a podijeljena je u tri djela: prvi dio opsežna je studija koja kronološkim slijedom prati cjelokupni kazališni put Joška Juvančića, drugi dio osmišljen je u nešto ležernijem tonu, kao kolaž fotografija i fragmenata raznovrsnih tekstova posvećenih njegovom djelovanju na Igrama, dok je treći dio knjige teatrografski dodatak s popisom Juvančićevih kazališnih režija i osnovnim biografskim podatcima. Važan segment ove knjige, koju je napisao i priredio Hrvoje Ivanković, a likovno uredio Luka Gusić, jest i izuzetno veliki broj fotografija iz svih razdoblja Juvančićevog stvaralaštva, kao i priloženi joj DVD s dokumentarnim filmom Jupa na Igrama, što ga je uz koproducentsku podršku Hrvatske radiotelevizije, režirao i montirao Hrvoje Juvančić.  
Na predstavljanju knjige Joško Juvančić Jupa, uz njenog glavnog aktera Joška Juvančića, sudjelovao je i intendant Igara Ivica Prlender, autor i priređivač Hrvoje Ivanković, predsjednik HDDU-a Goran Grgić, te članovi Festivalskog dramskog ansambla koji su pročitali nekoliko kraćih ulomaka iz monografije. Publici je predstavljen sedmominutni sažetak filma Jupa na Igrama kojega je priredio njegov autor, Hrvoje Juvančić.


Komentiraj članak

Komentari