Prometna nekultura

MOŽEMO I PREČICOM: Poštivanje pravila je očito za budale! (FOTO)

Križanje kod Doma zdravlja, jedno od najprometnijh u Gradu, ujedno je i križanje s najviše prekršaja i nepoštivanja prometnih pravila, barem koliko smo mi mogli vidjeti.

Prije godinu dana izgrađen je novi lijevi skretač ispred Doma zdravlja, na snazi je nova prometna regulacija, ali 'džaba'.


Promet iz Ulice Ante Starčevića može skretati lijevo na Put Republike prema Čistoći i desno prema Ulici Iva Vojnovića. Nije dozvoljeno skretanje lijevo iz Ulice Ante Starčevića na Splitski put, pa  vozila koja iz Ulice Ante Starčevića nastavljaju prema Ilijinoj glavici ili povijesnoj jezgri moraju skretati iz Puta Republike desno na Ulicu Vladimira Nazora. Na Splitski put se i dalje može doći iz smjera Boninova te Ulicom Iva Vojnovića iz Lapada. No eto, lakše je, ne pravi se onih 200 metara više, nema tlake, a valjda to i nije neki prekšaj.U samo dvadesetak minuta, desetak vozila je iz Ulica Ante Starčevića, usprkos zabrani na križanju, skrenulo prema Splitskom putu. Domaći, stranci, policajci ne poštivaju ovu prometnu regulaciju, doduše poprilično zbunjujuće postavljenu, a o čemu svjedoči fotogalerija snimljena u svega 20 minuta. Posebno su zbunjeni turisti koji zastanu, vraćaju se na lijevi skretač, zaustavljaju promet, krenu naprijed, pa naiđu na zabranu prometovanja prema Pilama, a što je dozvoljeno samo autobusima javnog gradskog prijevoza i taksijima.


Nadamo se kako ćemo ovim tekstom potaknuti naše sugrađane na odgovornije ponašanje u prometu i da poštuju prometne znakove, ili odgovorne da naprave nešto po pitanju ove prometne regulacije koja je nejasna brojnim turistima koji posjećuju Dubrovnik.

Možda ih poštedimo neugodnosti kad im policija zbog ovih prekršaja napiše prijave.  Ups, pa zar i oni...
I baš kad se činilo kako je ovo policijsko vozilo bilo 'šećer na kraju' nepoštivanja pravila, iz smjera Iva Vojnovića doletio je motociklist, obletio se suprotnim smjerom prema lijevom skretaču na Put Republike. I tako sebi  skratio put za čak par metara!!!


LK/NG

Komentiraj članak

Komentari