Mljac! Kakao i bijela čokolada u savršenom ljetnom desertu

Prhko tijesto s dodatkom kakaa i lagana krema od bijele čokolade i kokosa poziva na ljetnu uživanciju u slatkom. Još kad vam otkrijemo vrlo jednostavan postupak nakon kojeg ćete polizati prste, odmah ćete se baciti na pripremu ovih slastica


Lagani ljetni desert najbolje je smazati uz večernji povjetarac i u dobrom društvu

Tijesto:
220 g brašna
30 g kakaa u prahu
50 g šećera u prahu
125 g maslaca
1 jaje + 1 žutanjak
1 žlica hladnog mlijeka

Krema:
100 g bijele čokolade
130 ml slatkog vrhnja
50 g kokosovog brašna
250 ml slatkog vrhnja

Priprema:
Zamijesite tijesto. Maslac izrežite na kockice, dodajte mu sve ostale sastojke i napravite kuglu. Neka kugla odstoji neko vrijeme u hladnjaku, oko sat vremena. Zatim je izvadite i podijelite na osam jednakih dijelova. Svaki dio tijesta razvaljajte tanko i obložite kalupe koje ste prethodno malo namazali maslacem. Na tijesto stavite foliju, a na foliju sirove grahorice kako se tijesto ne bi diglo. Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta.

Tijesto izvadite iz pećnice i kada se ohladi, prhko tijesto izvadite iz kalupa.

Na pari ili na laganoj vatri u 130 ml slatkog vrhnja otopite bijelu čokoladu. Stavite u hladnjak i neka se dobro ohladi i stisne, može i preko noći. Zatim smjesu promiješajte uz pomoć miksera, dodajte kokosovo brašno i šlag koji ste napravili od 250 ml slatkog vrhnja. Napunite košarice kremom od kokosa i bijele čokolade i uživajte! Više slatkih recepata na blogu Vali Voli Torte!

Komentiraj članak

Facebook komentari