HRVATSKA STVARNOST

MLADIĆ UKRAO KINDER BUENO, SNICKERS... Prijeti mu do deset godina zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 26-godišnjaka iz Draganića zbog krađe u trgovačkom centru Spar, javlja Kaportal.

Terete ga da je 1. srpnja prošle godine s dvije nepoznate osobe ušao u trgovački centar i ukrao četiri čokoladice Snickers, dva Kinder Buena te dvije Orangine. S obzirom na to da je pri izlasku rukama odgurnuo zaštitarku ODO je kazneno djelo okarakteriziralo razbojničkom krađom. Vrijednost ukradene robe bila je 82,92 kune.

Putem videonadzora policija je lako došla do počinitelja te ga uhitila. Nije imala problema s otkrivanjem identiteta jer je njihov stari znanac. Pri ispitivanju se branio šutnjom.

Zaštitarka je izjavila da je kobnoga dana vidjela kako "u trgovinu ulaze tri osobe romske nacionalnosti" pa je pretpostavila da bi moglo biti problema. Zato je obratila pažnju na njihovo ponašanje i ubrzo putem videonadzora otkrila kako u jakne stavljaju razne predmete.
Na izlazu je zaustavila jednog od njih i rekla mu da vrati ukradenu robu te da mu se ništa neće dogoditi. On ju je snažno odgurnuo i prošao dalje. Krenula je za njim i izvan trgovačkog centra ga opet zaustavila. On ju je primio za ruke i opet snažno odgurnuo te otišao.

Iako je vrijednost ukradene robe mala, muškarcu prijeti ozbiljna kazna. Naime, članak zakona po kojem ga terete propisuje da "tko je zatečen pri počinjenju krađe, pa s ciljem da ukradenu stvar zadrži, uporabi silu protiv neke osobe ili prijetnju da će izravno napasti na njezin život ili tijelo, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina".

Komentiraj članak

Komentari