OB ŠIBENIK

MLADIĆ PREMINUO NAKON RUTINSKE OPERACIJE Nalazi obdukcije utvrdili uzrok smrti

O slučaju je obaviješteno i Ministarstvo zdravstva, te se očekuje dolazak inspekcije u bolnicu.

Objavljeni su nalazi 19-godišnjeg mladića sa Zlarina koji je umro nakon rutinske operacije krajnika u šibenskoj bolnici. Pokazalo se da je mladić umro od zatajenja rada srca i pluća. Iako su ga liječnici reanimirali više od sat vremena, ali bez uspjeha.

Patološka analiza pokazat će kako je i zašto 19-godišnjak umro, piše Dnevnik.hr. 

- Mogu potvrditi da je došlo do smrti pacijenta nakon operacije tonzil-lektomije, što samo po sebi predstavlja neočekivani i neželjeni događaj u samoj bolnici'', rekla je ravnateljica OB Šibenik Sanja Jakelić. Obitelj preminulog 19-godišnjaka je u šoku zbog tragedije. 

- Ispričavam se, u teškoj sam boli i ne bih želio izlaziti u javnost, pogotovo s neprovjerenim informacijama. Čekam izjavu bolnice u petak nakon konzilija povjerenstva gdje ću dobiti konkretne odgovore. Pozdrav'', napisao je mladićev otac u poruci. 

Detalji operacije 

Mladić je prošlog tjedna naručen u šibensku bolnicu na operaciju krajnika. On je navodno od djetinjstva imao problema sa streptokok bakterijom i vrlo čestim alergijama, a prije operacije prošao je sve preglede, uključujući vađenje krvi i pregled anesteziologa. Operacija je trajala između 15 i 20 minuta, a mladića su nakon operacije probudili.  Kako piše 24sata, operacija je prošla bez vidljivih problema. Mladića je u jednom trenutku nakon operacije ustao s priključenom infuzijom te su ga odveli u sobu na odjel gdje su da posjetili članovi njegove obitelji. Nakon što su oni otišli 19-godišnjak je zaspao, a vrlo brzo nakon toga mu je pozlilo. Medicinsko osoblje pokušalo ga je reanimirati međutim, nisu uspjeli. 

Kako navodi Jutarnji, obdukcija je pokazala da je mladić umro od edema pluća. O slučaju je obaviješteno i Ministarstvo zdravstva, te se očekuje dolazak inspekcije u bolnicu. 


Komentiraj članak

Komentari