PRIMITIVIZAM VLADAJUĆIH

Ministar Vrdoljak okupljenima Vrličanima: Što je pi*ke, sad me slikajte, nabijem vas na k**ac

Primitivizmu vladajućih nema kraja. Je li u pitanju nervoza zbog sve izvjesnijeg debakla na predstojećim paralmentarnim izborima, ili nešto sasvim drugo, nije poznato, no još jedan divljački ispad u njihovoj režiji dogodio se jučer u Vrlici, na propalom skupu lijeve koalicije. Tom prilikom je ministar Ivan Vrdoljak, po navodima više svjedoka, krivo parkirao automobil. Nakon što je izišao iz automobila, valjda misleći kako je fotografiran, uputio je salve, blago rečeno, pogrdnih riječi, i to prema – braniteljima. Poslije ispada, nakon što je shvatio što je učinio, ministar se skrušeno ipričavao.

O sramotnom ispadu ministra Ivana Vrdoljaka na propalom skupu lijeve koalicije u Vrlici, na kojem se okupilo jedva pet – šest članova te koalicije, bruji cijela Cetinska Krajina. Po navodima svjedoka Srđana Gjakovića, ministar se nakon parkiranja, kroz otvoren prozor automobila, pogrdnim riječima obratio okupljenim braniteljima. 'Što je pi*ke, sad me slikajte, nabijem vas na k**ac', vikao je ministar, nakon čega je izišao iz automobile te ljutito zatvorio vrata.

Srđan Gjaković je sudionik domovinskog rata od 90. do 95. godine, bio je ranjen, nije htio ići u vojnu mirovinu, nastavio je raditi i, kako navodi, nije član niti jedne političke stranke. Još uvijek je u šoku zbog sramotnog ispada ministra Vrdoljaka, koji je nakon vrijeđanja okupljenih branitelja, koji uopće nisu sudjelovali na tom političkom skupu, odjurio u jedan obližnji restoran.

- Koliko znamo, održavao se nekakav politički skup, mi smo u blizini sjedili na jednoj terasi. Nakon parkiranja, ministar je iz čista mira, na naše veliko iznenađenje, viknuo: Što je pi*ke, sad me slikajte, nabijem vas na k**ac, nakon čega je nekamo odjurio, navodi jedan od nazočnih branitelja.

- Mirno smo sjedili na terasi lokala, pili smo kavu, a ono što je uslijedilo spade u rubriku vjerovali ili ne. Jednostavno rečeno, ne vjerujem svojim očima i ušima. Pitam se kako je moguće da sam ovo doživio u svome gradu, i to od osobe koja predstavlja najvažniju instituciju u ovoj državi. Državi za koju smo bili ranjeni, i za koju smo skoro poginuli, ljutito nam je kazao Gjaković.

Gjaković dalje navodi kako su njegovi prijatelji, koji su ostali prisebni, pošli za ministrom tražeći objašnjenje ovog sramotnoga ispada, na što se očito preplašeni ministar počeo užurbano ispričavati, navodeći kako ga je netko fotografirao prilikom krivog parkiranja na mjestu za invalide. 

- Moji prijatelji su pošli za ministrom te su ga pronašli u jednom lokalu nedaleko od mjesta gdje se dogodio ispad. Jedan od njih, jako povrijeđen svime što se dogodilo, je tražio objašnjenje ministrova ponašanja. Vrdoljak se ponovo ispričavao govoreći kako ga je netko fotografirao prilikom parkiranja na mjestu za invalide, zatim u stopu pratio, to ga je kaže ‘ražestilo’. Nakon toga je vidio nas, okupljene branitelje, te je pomislio kako smo ga upravo mi fotografirali, dodao je Gjaković.

- Taj ministar je sramota za ovu državu. O svemu smo obavijestili načelnika policije u Sinju, kao i ostale odgovorne institucije. Za vrijeme ispričavanja u njegovom je društvu bio i jedan policajac. Nas je petoro koji smo bili prisutni, svi ćemo posvjedočiti sve što smo vam kazali.

- Iskreno ću vam reći, da sam ga ja dohvatio, ne bi taj iz Vrlike lako otišao, zaista, sramota za instituciju koju predstavlja, ljutito je zaključio Gjaković.

Komentari

Komentiraj članak

Komentari