AKTUALNA TEMA

MILORAD DODIK NE PODRŽAVA TUŽBU Srpski predstavnik u predsjedništvu Bosne i Hercegovine želi Pelješki most

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da neće podržati moguću tužbu Bosne i Hercegovine protiv Hrvatske Međunarodnom sudu za pravo mora zbog gradnje Pelješkog mosta, a što zagovaraju njegovi budući kolege u državnom vrhu Željko Komšić i Šefik Džaferović.

"Mislim da to nije produktivno za BiH i neću to podržati iako možda i imam neke razloge zbog opstrukcije Hrvatske u pogledu izgradnje mosta na Savi kod Gradiške", izjavio je Dodik u intervjuu za sarajevsku komercijalnu televiziju TV1, a prenijela je Hina.

Dodik je ocijenio da je Komšić "malo prenaglio" u svađama kako s Hrvatskom tako i sa Srbijom, a to otežava mogućnost da novo Predsjedništvo BiH profunkcionira kao partner državama regije. 

"Komšić Hrvatskoj prijeti tužbom zbog Pelješkog mosta, a Srbiji govori da prizna samoproglašeno Kosovo. Svakako da to umanjuje šansu za bilo kakav politički proces na regionalnoj razini", kazao je Dodik, a prenosi Hina.

Postavlja se pitanje zašto bi inače ratoborni Dodik stao u zaštitu hrvatskih interesa i to dok istovremeno prijeti postavljanjem zastave Republike Srpske na zgradu Predsjedništva BiH? Jedan od mogućih razloga leži upravo u gradnji Pelješkog mosta. Naime, na raspisanom natječaju za gradnju pristupnih cesta do Pelješkog mosta, specifično za dionicu Duboka - Šparagović, najniža je ponuda Integral Inženjeringa iz Laktaša u susjednoj Bosni i Hercegovini i iznosila je 321 milijuna kuna. Procijenjena vrijednost radova je 482 milijuna kuna bez PDV-a i pitanje je hoće li hrvatska strana prihvatiti takav ugovor, piše Express.hr.

Komentiraj članak

Komentari