NAKON POGIBIJE HRVATSKOG VOJNIKA

MILANOVIĆ POSLAO OŠTRU PORUKU Trebamo otići iz Afganistana, to nije naš rat!

Predsjednički kandidat Zoran Milanović obilazi Slavoniju. Danas je bio u Osijeku, gradu u kojem je nedavno bila i Kolinda Grabar Kitarović koja je posjetila gospodarstvenike. Njegov je, pak, fokus na mladima, pa je došao na pop-up party. Rekao je kako je došao u “izmješteni ured”, aludirajući na česte selidbe Ureda Predsjednice, piše portal Vijesti.hr.

SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović u petak je u Osijeku ocijenio kako nove porezne mjere Vlade RH kojima se smanjuje porez na dohodak za zaposlene mlađe od 30 godina i uvodi niža stopa PDV-a na usluge u turizmu nisu porezna reforma.

"Ne može biti reforma nešto što kao ova Vlada radite u četiri koraka. To je ispipavanje i ne mora završiti loše i neke od stvari koje su napravljene mogu shvatiti i pozdraviti jer su nastavak onog što je započeto u siječnju i veljači 2015. godine.,  na što ne gledam kao nekakvo svoje čedo ili kao politički amanet. Sve ovo zadnje dvije godine je na tragu porezne filozofije da se gospodarstvo, a posebno plaće, rasterećuju, i to je važno“, rekao je Milanović.

Komentirao je i pogibiju prvog hrvatskog vojnika u Afganistanu ocijenivši kako je smanjenje broja hrvatskih vojnika u toj zemlji važna tema o kojoj treba razgovarati. Podsjetio je kako je broj vojnika koji su bili u Afganistanu u vrijeme kad je postao premijer bio 350.

„Taj smo broj smanjili na 50, a sada ih je tamo 90. Smatram da taj broj treba smanjiti jer ne da to nije naš rat, nego to nije ni NATO-ov rat jer i oni tamo obavljaju policijske poslove. To je nepotreban rizik", rekao je.

Podsjetio je da je HV je tamo od 2003. godine kada je bio pomoćnik ministra vanjskih poslova i o tome razgovarao sa tadašnjim premijerom Ivicom Račanom i ministrom Toninom Piculom.

"Ta ideja je tada začeta upravo zato da kao buduća članica i aspirant na članstvo u NATO-u pokažemo da smo spremni preuzeti određene obaveze. Dakle, na neki način imam odgovornost zbog čega je Hrvatska vojska otišla tamo. Otići ću tamo kao što sam svojevremeno s Ivom Josipovićem povukao Hrvatsku vojsku sa Golanske visoravni čim su se hrvatski vojnici našli u opasnosti. Povlačenje Hrvatske vojske iz Afganistana je tema o kojoj treba razgovarati“, zaključio je Milanović, piše portal Vijesti.hr.

Komentiraj članak

Komentari