PREDSJEDNIČKI KANDIDAT

MILANOVIĆ: 'Grabar-Kitarović radi u dogovoru s Beogradom i malim čaršijskim nacionalistima'

SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović ocijenio je danas da se suđenje njegovu bivšem predstojniku kabineta Tomislavu Sauchi u tzv. aferi Dnevnice neće negativno odraziti na njegovu kampanju te je napao aktualnu predsjednicu zbog "dogovora s beogradskom čaršijom".

"Nije mi drago zbog tog suđenja, ali neće se negativno odraziti jer bi se već odrazilo. Tu je sve poznato, osim ključne stvari koja se mora utvrditi - tko je odgovoran za krađu novca", rekao je Milanović novinarima u sklopu predizbornog posjeta otoku Korčuli.

Također je izrazio žaljenje zbog ulaska njegovih bivših ministara Milanke Opačić i Siniše Varge u stranku Milana Bandića. "Žao mi je zbog toga. Trebali bi vratiti mandat. Ne odlučujem o tome, to je njihova sudbina i obraz, ne moj. Ovo je borba za dušu Hrvatske i vidim se kao jedan od čelnih boraca", poručio je.

Grabar-Kitarović djeluje u dogovoru s Beogradom i malim čaršijskim nacionalistima

Napao je aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da djeluje "u dogovoru s Beogradom i malim čaršijskim nacionalistima koji su terorizirali ove prostore zadnjih sto godina" te je poručio da će, kada njega izaberu za predsjednika, odnosi s Beogradom biti "drukčiji, normalniji, otvoreniji i kritičniji" . 

Istaknuo je da će se boriti za hrvatske interese kao što se borio 2015. za vrijeme izbjegličke krize te je osudio Grabar-Kitarović jer se tada "družila i imala razumijevanja za žicare što postavljaju bodljikave žice i što se grlila s Vučićem i Orbanom".

"To nisu prijatelji. Ne kažem da su neprijatelji, ali su ljudi koji rade protiv naših interesa i ljudskih i Božjih zakona", dodao je Milanović.

Kritiziranje aktualne predsjednice nastavio je komentirajući slučaj predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca jer nakon što se odnos vlade i SDSS-a smirio - "eto nje" s optužbom da se Pupovac bavi političkim ucjenama. 

"Vjerojatno u dogovoru s Vučićem ljude huškaju da nema mira. Pupovac je rekao što je rekao, a ona mu prijeti zato što ne može drugačije. Nema svojstava, sadržaja, integriteta, osim konstantnog huškanja jednih na druge  - Srbe na Hrvate, Hrvate na Srbe", kaže Milanović.

 

Komentiraj članak

Komentari