Politika

Milanović - karikaturalna politička ličnost koji žurno mora podnijeti ostavku

Baš kao grogirani boksač premijer Milanović pljuckajući i napadajući sve i svakoga sve više postaje karikaturalna politička ličnost, kojoj je, nastavili se tako ponašati, doista potrebna i stručna pomoć.

Izjava premijera Zorana Milanovića da je Ruža Tomašić gora od elementarne nepogode te da je ona društveno zlo, zapravo pokazuje da je hrvatski premijer zapao u toliko duboki politički glib iz kojeg se teško može van. Milanović se obrušio na istinsku pobjednicu prvih hrvatskih izbora za EU parlament, ma što on i drugi mislili o tome, pri tom pokazavši svu svoju neizlječivu taštinu, nepodnošljivu lakoću izgovorenih uvreda na tuđi račun, te nesportski duh koji nije u stanju podnijeti poraz. Baš kao grogirani boksač premijer Milanović pljuckajući i napadajući sve i svakoga sve više postaje karikaturalna politička ličnost, kojoj je, nastavili se tako ponašati, doista potrebna i stručna pomoć.

Milanović kipti od bijesa zbog poraza na EU izborima i ne može svladati sav taj očaj, pa mu u jednom trenutku smeta pobjednica Ruža Tomašić, koja je, ruku na srce, ponajviše zahvaljujući prljavoj retorici Zorana Milanovića i izgovorenim uvredama na njezin račun, danas najveće pozitivno iznenađenje netom završenih izbora za EU parlament Ruža Tomašić je u pravu kada kaže da za te uvrede neće tužiti premijera Milanovića, jer nije važno što se kaže nego tko to kaže, a Milanovićeva izgovorena riječ, danas više nema nikakvu težinu ne samo među političkim protivnicima i neistomišljenicima nego i među njegovim stranačkim kolegama. Oni sasvim otvoreno prozivaju Milanovića za poraz Kukuriku koalicije, ali i  za stanje u SDP-u otkako on kormilari strankom.

Nije samo Mirela Holy javno izrekla da na ovim EU izborima nije pobijedio  HDZ nego je izgubio SDP, nego i brojni drugi istaknuti članovi stranke smatraju da je njihov predsjednik i aktualni premijer zapravo elementarna nepogoda koje se u što skorijem roku valja riješiti. I sam Milanović osjeća da stranački pokret otpora sve više jača, pa je požurio za poraz na izborima okriviti zagrebački SDP. No, ni to mu nije bilo dovoljno  pa je najavio da će se ova Vlada energično boriti protiv kriminala u Zagrebu aludirajući na sve one medijske afere oko aktualnog gradonačelnika Milana Bandića.

Bandić mu nije ostao dužan pa je odgovorio da bi i premijer i predsjednik države i gradonačelnik morali imati iste ciljeve po pitanju kriminala i korupcije te prozvao Milanovića da konačno s riječi pređe na konkretna dijela. No, veliko je pitanje što bi se u konkretnom slučaju oko eventualnog kriminala i korupcije u Gradu Zagrebu na koncu izrodilo i koliko bi aktualni premijer u svemu tome mogao građanima reći:'Moje su ruke čiste'!. Svega je toga, čini se, svjestan i premijer Milanović, naročito nakon jasne poruke hrvatskih građana što misle o aktualnoj vlasti nakon EU izbora, pa 'verbalnim deliktima' pokušava zastrašiti svoje političke protivnike.

No, Milanović je već duboko zabrazdio u svoj svojoj nesposobnosti pa je do kraja potrošio sav svoj kredibilitet dobiven na posljednjim parlamentarnim izborima. Građani koji su glasali za njega otvoreno mu okreću leđa, a i utjecajni ljudi u stranci, pokušavaju pronaći najbolje rješenje za Milanovićeve što brže političko umirovljenje. U takvoj nervoznoj situaciju čiju nervozu najviše, svojim ponekad i paranoidnim izjavama potpiruje upravo sam premijer Milanović, najveću štetu trpe hrvatski građani, koji su nakon godinu i pol dana shvatili da su od aktualne vlasti u potpunosti izigrani. Stoga u tom kontekstu Milanovićeve uvrede na račun Ruže Tomašić, vraćaju mu se kao bumerang. Jer građani sve više uviđaju da je, zapravo, Milanović elementarna nepogoda, te da bi nakon svega što im je  loše učinio, najprije im se morao duboko ispričati, a onda podnijeti neopozivu ostavku. /Miroslav Medić/

Komentiraj članak

Komentari