BALKANSKI ŠOUBIZ

Milan pokrenuo Severina.tv 2011. na Britanskim Djevičanskim otocima

Pri registraciji domene Popović je upisao ciparsku adresu i brojeve telefona, iste kao i za svoje dvije tvrtke Amdico i Amalco Group.

Preostaje vidjeti hoće li veza na daljinu balkanskog "kralja" bakra i balkanske pop pjevačice potrajati dulje od toga datuma. Milan Popović nije samo otac sina najpopularnije balkanske pjevačice Severine. On je i njezin poslovni partner i to unatrag dvije godine.Takvo što može se zaključiti iz činjenice da je neokrunjeni srpski kralj bakra u srpnju 2011. registrirao Severina.tv. Radi se o službenom multimedijalnom sajtu popularne pjevačice koji je dostupan na hrvatskom, engleskom i slovenskom jeziku. Zanimljivo je otkriće da je Popović pri registraciji te domene naveo iste podatke kao i pri registraciji službenih web stranica svojih tvrtki Amalco Group i Amdico Group. Kao prvo, ciparske brojeve telefona te adresu u četvrti Parreklisia u Limassolu. Inače, to je naselje reprezentativnih vila u slikovitom mediteranskom okružju. No, obje poslovne stranice u virtualnom svijetu nisu ni izbliza reprezentativne kao Severina.tv. Naime, Amalco Group na webu ima samo jednu osnovnu stranicu na kojima piše kako ta  tvrtka, specijalizirana za trgovinu bakrom, cinkom i sekundarnim aluminijem između Rusije i ostatka svijeta, ima urede u ciparskom Limassolu te kineskom gradu Qingdao.

Navedeno je i kako posjeduje rudnik bakra i zlatne rude u kazahstanskom Maykainzolotu te ima godišnji promet u 2011.  u iznosu 1,2 milijarde dolara. Na stranici piše i kako je Amalco group u privatnom vlasništvu te da se financira od strane velikih banaka i institucija. Stranica druge Popovićeve tvrtke Amdico Group još nije ni aktivna. No, zato Severina.tv na netu emitira sve Severinine video uratke osim onoga najvrućeg. Prema Alexa statistici ipak nema ni izbliza veliki promet kao službena Severinina fan stranica. 
Domena koju je registrirao otac Severininog sina službeno je procijenjena na skromnih 473 američka dolara, a server je smješten u karipskom poreznom raju - Britanskim Djevičanskim otocima. Tamo inače  Popović posluje preko niza off shorre tvrtki. Server održava Confluence Networks sa sjedištem u glavnom gradu, Tortoli. Milan Popović nije želio komentirati zašto je on bio registrant domene, a ne, recimo, Severinin menadžer Tomislav Petrović. Domena Severina.tv je registrirana na 10 godina, dakle do 2021.

Komentiraj članak

Komentari