Znakovi pored (auto) puta

MIŠO MIHOČEVIĆ Hrvatska došla na pravo stanje stvari: Država stvarno izgleda kao da ju je poplava izbacila

Znak prvi: država očito nema nikakve inače valjda obavezne rezerve u hrani, lijekovima, opremi za elementarne nepogode itd., nema ni kune za takve namjene. Barem ih nitko ne spominje ili ova vlast koja je uvela spartansku disciplinu drugima niti ne zna da tako nešto mora postojati. Da ne postoji, ne trebamo se čuditi. U raščerupanoj državi netko je opljačkao sve rezerve žita i nikome ništa. Ni žito ni počinitelj nisu nikada pronađeni. Po onoj Cigovoj ' šta zna dete šta je sto kila'. Da civilna zaštita...

Znak drugi: tako uređenoj vlasti ne pada na pamet ustanoviti krizni stožer (Milanoviću je draži naziv 'štab'), ne zato što se oni toga ne bi sjetili, nego stoga što tih tričavih 30, 40 tisuća ljudi bez igdje ičega ne znače ništa u velikoj europskoj zajednici koju, sada lijepo vidimo, boli kurac i za Hrvatsku i za narod.  Očekuje se da, sukladno njihovim propisima, u poplavljenim područjima bude strogo zabranjen mali ribolov. Nemojte mi reć' da u onoliko vode nema ribe.

Znak treći:
Nakon sveopće popularnosti stečene slanjem računa poplavljenoj Posavini lani, očekuje se da Hrvatske vode, koje se ove poplave ne tiču,  uveliko povećaju svoje prihode. Gdje su otišle sve one milijarde skupljene na stavci slivnih i svih ostalih vrsta voda (pogledajte dobro svoj račun za vodu!), nitko nikada neće saznati. Baš kao i za one žitne rezerve.

Znak četvrti:
Zagrebačka nadbiskupija priključila se skupljanjem pomoći za nastradale tako da je stavila na raspolaganje svoj žiro račun i dobru volju da sakupi što sakupe vjernici. Sama od 'svoga' ne da ništa. Dok u samostanima raznih svetaca po tri-četiri fratra dijele po stotinu praznih soba. Ne daj Bože da u njima prespava neki vjernik koji je ostao bez igdje ičega. Nadbiskupija predlaže molitvu za postradale i skida sa Facebooka sve koji imaju ikakvu drukčiju ideju. Kao što je naprimjer da daju lovu koju smo im mi dali.

Znak peti:
Želeći dati svoj mali doprinos, dva dana sam se kolebao da li uopće nazvati ijedan od humanitarnh telefona, jer niti jednome ne vjerujem. Do tu smo stigli. Za svaki mislim da je pljačka. Nazvao sam ipak nekoliko puta kad je, nemreš bilivit, dična Vlada skinula PDV sa tuđe nevolje. PDV na utapljanje, na leukemiju, na rak.... Gdje to ima?

Znak šesti:
Hrvatska je sad definitvno došla na pravo stanje stvari. Ova država stvarno izgleda kao da ju je poplava izbacila.

Znak sedmi:
Nemrem bilivit.

p.s.  Za ministra vanjskih poslova predlažem Đoković Novaka.

Komentiraj članak

Komentari