Politika

MENTALITET 'KVARTOVSKOG ŠTEMERA': Milanović ODBIO Predsjednicu Grabar Kitarović, ništa od sastanka

S druge strane, predsjednica smatra da je njezino pravo i ustavna dužnost saznati što lideri parlamentarnih stranaka misle o krizi u zemlji.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović odbio je poziv Kolinde Grabar Kitarović i nema namjeru danas u devet ujutro doći na konzultacije, prenosi Jutarnji list.

Podsjetimo, predsjednica je poziv za sastanak uputila čelnicima svih parlamentarnih stranaka, a Milanović je pozvan kao lider SDP, a ne kao premijer. Kako navodi Jutarnji, Milanović odbija prisustvovati sastanku jer, prema njegovu mišljenju, ne postoje razlozi za to.

“Konzultacije se obavljaju nakon parlamentarnih izbora, kada šef države treba odlučiti kome će dati mandat za sastav Vlade. Iako je i tada predsjednička uloga formalna jer mandat dodjeljuje onome tko na Pantovčak donese potpise više od polovice saborskih zastupnika. Što se tiče poziva za ovaj utorak, Milanović neće doći jer on s Kolindom Grabar Kitarović može razgovarati isključivo kao premijer, a ne predsjednik SDP-a. Uostalom, o čemu bi on s njom razgovarao u funkciji čelnika stranke “, smatra osoba u vrhu Vlade.

Tvrdi se da se Milanović nema namjeru odazvati čak niti u slučaju da na sastanak odu njegovi koalicijski saveznici, Vesna Pusić u ime HNS-a i Boris Miletić u ime IDS-a.

S druge strane, predsjednica smatra da je njezino pravo i ustavna dužnost saznati što lideri parlamentarnih stranaka misle o krizi u zemlji i što bi se trebalo poduzeti kako bi se izašlo iz recesije.

Komentiraj članak

Komentari