PETICIJA

MEGHAN I HARRY U PROBLEMIMA Građani im žele oduzeti kraljevsku titulu?

Građani Brightona nezadovoljni su jer im se porezom oduzima novac i daje kraljevskoj obitelji pa su odlučili pokrenuti peticiju kojom bi se na teritoriju njihovog grada izglasalo ukidanje kraljevskih titula, piše Dailymail. Naime, Brighton pripada pokrajini East Sussex koja je povezana s Harryjem i Meghan. Peticiju je potpisalo nešto manje od 2000 ljudi, a Općinsko vijeće, po svemu sudeći, ozbiljno razmatra odluku da se kraljevskom paru oduzme titula. Kroz sljedećih nekoliko tjedana trebali bi donijeti konačnu odluku.

Peticijom se želi upozoriti na to da se titule ne bi trebale koristiti u službenim dokumentima jer su “u potpunosti nedemokratične i simboliziraju ugnjetavanje široke javnosti od strane bogate elite”. Građani su peticiju pokrenuli nakon što su Meghan i Harry kritizirani zbog letenja privatnim avionom, a ne komercijalnim. Građani zahtijevaju i da gradonačelnik ne prima kraljevski par u goste.

Prema pisanju britanskog lista, vijeće ne može oduzeti paru titule koje im je dala kraljica, no peticija poziva službenike da ih prestanu nazivati Sussexima u službenim dokumentima.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari