Dubrovnik

Međunarodna znanstvena konferencija Međunarodne geografske unije u Dubrovniku

Pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Sveučilišta u Zagrebu, Poslijediplomsko  središte Sveučilišta u Zagrebu, sa sjedištem u Dubrovniku, od 19. do 24. kolovoza 2012. domaćin je  međunarodne znanstvene konferencije Međunarodne geografske unije, najveće i najznačajnije svjetske asocijacije znanstvenika iz različitih područja geografije.

Konferenciju je organizirala specijalistička komisija Unije koja se bavi problemima globalizacije i marginalizacije i Geografski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. To je prvi puta kako se u Hrvatskoj održava konferencija jedne od specijalističkih komisija Međunarodne geografske unije. Na konferenciji će sudjelovati četrdesetak znanstvenika iz cijelog svijeta,te  neki od vodećih svjetskih stručnjaka koji se bave pitanjima marginalizacije i globalizacije u svijetu.

Na konferenciji će se raspravljati posebno o pitanjima krša i fizički marginalnih područja, ali i učincima globalizacijskih procesa, koji u nemalom broju slučajeva dodatno pogoršavaju stanje i posljedice marginalizacije. Hrvatska kao zemlja krša može pružiti brojne uvide u ovu problematiku, ali također i u brojne primjere kreativnih i inovativnih odgovora lokalne zajednice na marginalizaciju.

Komentiraj članak

Komentari