Europsko judo prvenstvo za juniore

MATIĆ: ‘Svojom pogreškom sam izgubila naslov europske prvakinje u posljednjih 20 sekundi’

Drugi dan Europskog judo prvenstva za juniore u španjolskoj Malagi donio je nastup Brigite Matić u kategoriji do 78 kilograma. Aktualna svjetska prvakinja u juniorskoj konkurenciji osvojila je europsko srebro iako je imala veliku priliku i za osvojiti zlato.

Za početak je bacila Portugalku Sampaio na ippon, a nastavila u istom ritmu protiv Ruskinje Gimaletdinove. U polufinalu je pokazala što znači iskustvo i kvaliteta pobjedom na yuko (1-0) protiv Poljakinje Kulage, a u finalu išla na Njemicu Wagner.

Tri minute i 40 sekundi je Brigita Matić kontrolirala borbu, vodila na yuko (1-0) i činilo se da će naslovu svjetske juniorske prvakinje, dodati i europsku titulu. Najčešće sestre Matić takve borbe riješavaju u svoju korist. I onda...

- Dvadeset sekundi prije kraja napravim grešku, iskontrira me i izgubim zlato. Tri puta srebro, nikako do zlata. Barem izlazim iz juniora kao svjetska prvakinja - rekla je Brigita nakon srebra kojeg je osvojila i u Poreču 2012. te Oberwartu 2015. godine.

Zna popularna Gigo biti vrlo pričljiva. Međutim, to nije bio slučaj i nakon trećeg poraza od Wagner. Slijedi nastup na Grand Prixu u Zagrebu.

- Za Zagreb je najbitnija psihološka priprema. Sama sebi želim da ne radim takve pogreške. Nisam od velikih riječi sada.

Kada prođe osjećaj «što je moglo biti» zasigurno će Brigita biti svjesna da je još jedna europska medalja uspjeh. I put prema seniorskim uspjesima.

Drugog dana su nastupile i Lara Kliba (do 63 kg), koja je izgubila u prvom kolu od Francuskinje Eme (yuko 0-2) te Dominik Družeta (do 81 kg), koji je nakon pobjede protiv Gruzijca Kurdianija (ippon) izgubio od Francuza Djala (wazari). 

 

 

Komentiraj članak

Komentari