Znanstvenici izračunali

'MATEMATIČKI SAVRŠENO LIJEPI' Najprivlačnije su žene s ovim oblikom lica

Svakodnevno znanstvenici diljem svijeta otkrivaju nove pojedinosti o ljudskom izgledu pa raznim analizama i matematičkim izračunima dobivaju brojke koje potom koriste u studijama.

Posljednji izračun radio se na temelju pojedinih udaljenosti na licu 55 najljepših žena svijeta, a savršenim se pokazalo lice holivudske glumice Reese WitherspoonUkoliko je oblik vašeg lica srcolik, baš poput holivudske zvijezde Reese Witherspoon, znanstvenici vas definiraju kao 'matematički savršeno lijepim'.

Do tog su zaključka došli analizom mjera s fotografija lica 55 najljepših žena svijeta, a znastvenici s Temple University School of Medicine iz Philadelphije tako su došli do idealnih proporcija lica, donosi tportal.hr.

Otkrili su tako da za savršenu ljepotu idealna udaljenost između ženskih očiju mora biti 59,2 milimetra, dok je vertikalna udaljenost između očiju i jagodičnih kostiju 13,1 mm.

Upravo te mjere najbolje odgovaraju srcolikom obliku lica, a sve to će uvelike pomoći i estetskim kirurzima kako bi pomoću filera ili faceliftinga stvorili savršeno lice.

Ipak, nije sve idealno. Budući da su koristili mjerač nazvan Wizdom, kojim se računa horizontalna udaljenost jagodičnih kostiju, sve to se može manipulirati ukoliko ste dobri u nanošenju highlightera i rumenila.

Estetski kirurg Allan Wulc, koji je također radio na studiji, odabrao je sve fotografije na kojima se žene ne smiju, a potom je komentirao:

'Pojam 'matematičke ljepote' podrazumijeva postojanje idealnih kontura lica, dimenzija i omjera koji, kada su prisutni, stvaraju skladno, uravnoteženo i atraktivno lice.'

Komentiraj članak

Komentari