AKCIJA HRVATSKE POŠTE

MASOVNA PRODAJA: Donesite stari mobitel i dobit ćete gotovinu!

Donesite svoj rabljeni mobitel u bilo koji ured Hrvatske pošte, prodajte ga i odmah uzmite gotovinu, nova je usluga Hrvatskih pošta u suradnji s tvrtkom Mobis - electronic Servisni centar.

Mreža poštanskih ureda Hrvatske pošte omogućuje građanima da i u najmanjem mjestu u Hrvatskoj prodaju svoj stari mobilni uređaj koji više neće koristiti. Od prihoda otkupa Hrvatska pošta dobiva 5 posto od otkupljene cijene uređaja. Dakle, ako je otkupna cijena nekog uređaja 100 kuna, HP-u ide prihod od 5 kuna.

 

Sudbina otkupljenih uređaja je dvojaka. Ukoliko je riječ o starom uređaju koji tržištu više nije zanimljiv on će biti recikliran i na taj se način doprinosi očuvanju okoliša. Ukoliko je pak riječ o nekom novijem uređaju koji je i ispravan ili ima manji kvar on će biti otkupljen, a tvrtka Mobis će ga preko svog partnera Corporate Mobile Recycling u Velikoj Britaniji izvesi na tržište Afrike, Latinske Amerike ili Azije. 


Cijene otkupa rabljenih a ispravnih Ipada kreću se od 640 do 2200 kuna ovisno o modelu. U Hrvatskim poštama i u Mobisu naglašavaju kako je ovo jedan od načina podizanja svijesti građanima o zaštiti prirode. Ovime se građanima omogućuje da umjesto da stari uređaj bacaju u prirodu za isti dobiju neke novce i omoguće ekološko zbrinjavanje uređaja.

Koliko zapravo vrijedi vaš rabljeni mobitel u svakom trenutku možete provjeriti na internet stranici fonebank.hr .

Komentiraj članak

Komentari