Manje od dva mjeseca do početka Nova rock festivala

Manje od dva mjeseca do početka Nova rock festivala

Najveće okupljanje zaljubljenika u teškogitaristički zvuk u okolici Hrvatske već je godinama najveći austrijski festival, Nova Rock, koji dnevno okuplja nekih pedesetak tisuća posjetitelja. U dosadašnjih izdanjima po nekoliko su puta nezaboravne nastupe priuštiliMetallica, Rammstein, Iron Maiden i Slipknot, a u najbolje trenutke spadaju i koncerti Rage Against the Machinea, Black Sabbatha i Green Daya.

Ove godine Nova Rock je produžio svoj program na puna četiri dana. Festival starta 9., a završava u nedjelju 12. lipnja. U četvrtak će raditi samo glavna pozornica na kojoj će nastupiti Korn, Billy Talent, Puscifer, Amon Amarth, Breaking Benjamin, Skillet i A Caustic Fate. U naredna tri dana, koncertni sadržaj će se protegnuti na još jedan veliki stage i nekoliko manjih. Od ostatka lajnapa valjda izdvojiti apsolutne hedlajnere Red Hot Chili Peppers koji će promovirati svoju novu ploču, djent majstore Periphery i Tesseract, ponovno okupljeni Garbage, miljenike hrvatske publike Editorse, legendardnog Alicea Coopera, hiphop titane Cypress Hill, punk aristokraciju NOFX i The Offspring,ponovo aktualne Deftonse i cijelu plejadu vrhunskih metal bendova kao što suKillswitch Engage, Disturbed, Bullet for My Valentine, Atreyu, August Burns Red, Behemoth, Trivium, Children of Bodom uz mnoge druge.


Najpovoljnije festivalske ulaznice koje uz pristup četverodnevnom festivalskom programu omogućuju i besplatni kamp te parking iznose 163 Eura u sustavu Eventim.

Za sve ostale informacije najbolje je posjetiti službenu stranicu festivala na www.novarock.at.

Komentiraj članak

Komentari