Pressica

Mamić: 'Bilo je spominjanja majki', Vaha: 'Razgovarat ćemo preko odvjetnika'

"Tražio sam Vahu, nisam ga vidio. Rekao sam da, ako on ne stigne na trening, da ga vodi gospodin Tot", rekao je Zdravko Mamić na pressici.

"Otišao sam u svlačionicu, obratio se igračima i objasnio im što se dan ranije događalo u poluvremenu utakmice. Rekao sam im da je povod mog dolaska pod južnu tribinu, što mislim o njihovim igrama, o nekim glasinama koje su govorili. Rekao sam im da uzmu odgovornost za događanja u klubu, jer oni najviše moraju čuvati klub," započeo je svoju pressicu izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, nakon incidenta u svlačionici kluba, tijekom kojeg se verbalno obračunao s trenerom Vahidom Halilhodžićem.

"Nekoliko minuta prije poluvremena, sjedio sam u svojem mjestu u loži. Bilo je prekrasno vrijeme, konačno je i trava prekrasno bila zelena. Silno sam patio što na tribinama nema više od 300 gledatelja. Bio sam moju ekipu, trenera i kako mašu gledateljima. Susreli su nam se pogledi, iako je on bio visoko na tribini, a on mi je mahnuo. Poslao sam mu čak i pusu. Utakmica je počela, ne mogu opisati stanje kako sam se ja osjećao prvih 30 minuta. To je nešto najsramnije što se u mom životu događalo," ispričao je Mamić novinarima kako se osjećao na Dinamovoj utakmici s Interom, kazavši kako je od trenera zatražio da kazni igrače za lošu igru, do čega nije došlo.

"Ja sam došao sklopljenih ruku i tražio od njega dopuštenje da uđem i rečem nešto igračima, upravo poznavajući njegovu specifičnost'' rekao je Mamić te dodao kako mu je Vaha tada odgovorio
''Nemoj mi više Zdravko, što ti sebi umišljaš?''

 - Morate se staviti u moju kožu, on me u tom trenutku osramotio. Igrača nije bilo, ali on je napravio predstavu kako bi sebi stvorio autoritet. Nije bilo nikakvog obračuna, niti ikakvih fizičkih konatakata. Ja nisam spominjao nikakav otkaz - tužno će Mamić nakon čega je priznao kako je ipak bilo 'spominjanja majki'.

- Za to se ispričavam i žao mi je, ali znate kakva su dva muška pijetlića u svađi. Halihodžić je dva puta bio pored mene, ali nitko nije pokušao fizički napraviti drugome ništa - zaključio je Mammić

Vaha: Nisam podnio ostavku

Na pressici sat vremena ranije, Vahid Halilhodžić danas je iznio svoju stranu priče o tome zbog čega je na izlaznim vratima zagrebačkog kluba, istaknuvši da nije istina da je podnio ostavku, te da će njegovi odvjetnici preuzeti stvar u ruke.

Govoreći na konferenciji za novinare o događajima od prošlog petka na prvenstvenoj utakmici protiv Intera, Halilhodžić je kazao da je izvršni predsjednik kluba Zdravko Mamić na poluvremenu ušao u svlačionicu te izvrijeđao njega i igrače, te da mu je kazao da više neće voditi Dinamo.

Treba podsjetiti da je prije samo deset dana Zdravko Mamić izjavio da je uvjeren da će Halilhodžić ostati trener Dinama.

Vaha je istaknuo kako je iznimno razočaran u predsjedniku kluba Mirku Barišiću. Naime, jučer su hrvatski mediji prenijeli izjavu Mirka Barišića, koji je kazao da Halilhodžić nije imao namjeru biti trener, te da samo želi novce. Dinamo bi navodno u slučaju da je uručio otkaz Halilhodžiću trebao isplatiti Vahi više od milijun eura zbog prijevremenog raskida ugovora.

"Halilhodžić je i dalje trener Dinama i nije podnio ostavku. Mi smo upravi Dinama poslali pismeni prijedlog za sporazumni raskid ugovora i sada čekamo odgovor. Što se tiče toga da Halilhodžić trenutno ne vodi momčad, on to ne može čak i kada bi to htio, jer mu liječnici to ne bi dopustili, budući da ga očekuju detaljne liječničke pretrage", izjavio je Halilhodžićev odvjetnik Damir Primorac.

Komentiraj članak

Komentari