Park Orsula

MALI GLAZBENI FESTIVAL: Užitak uz "Subrenum" i vinske kapljice plavca i malvasije

U Parku Orsula u petak, 22. lipnja organizator Udruga Ambient Croatia priređuje prvi u nizu programa dalmatinske klapske pjesme i domaćih vina uz koncert dubrovačke klape Subrenum i prezentaciju i kušanje vina Pelješca i Konavala.

U petak će se na Orsuli predstaviti izvrsni vinari, tri s Pelješca koji će prezentirati najveću uzdanicu svog kraja, sortu Plavac mali-Dingač i tri vinara iz Konavala koji uz druge tipične sorte proizvode i sjajnu Dubrovačku malvasiju.

Vinari s Pelješca koji su potvrdili sudjelovanje su OPG Ivo Čibilić i OPG Bruno Market iz Potomja te OPG Robert Ćirković iz Trstenika.

Iz Konavala dolaze Vlaho Ivaniš, Dubrovački podrumi d.d. s Grude, Obrt Monika, Božo Metković Molunat te Miljas vinogradarstvo i vinarstvo d.o.o. iz Mihanića.

U prekrasnom okruženju Parka Orsula, s jedinstvenim pogledom na Grad te uz vrhunske izvedbe dalmatinskih skladbi klape Subrenum, posjetitelji će ponuđena vina moći kušati, ali i kupiti po promotivnim cijenama.

Prvi u nizu događanja s klapskom pjesmom i sjajnim domaćim vinima namijenjen je domaćim ljubiteljima klapske pjesme i vinske kapljice, ali i inozemnim gostima kako bi se u autentičnom ambijentu Parka Orsula upoznali s tradicijskim vrijednostima Dubrovnika i okolice.

U organizaciji vinsko-glazbene večeri sudjeluje i Županijska udruga vinara Dubrovačko-neretvanske županije.

Početak programa je u 20 sati, cijena ulaznice za koncert iznosi 50 kuna i može se kupiti u pretprodaji u kiosku na Vidikovcu ili sat vremena prije početka koncerta.

Prihod koncerta namijenjen je daljnjem uređenju ovog prekrasnog arheološkog lokaliteta s najljepšim pogledom na Grad.

Organizatori preporučuju da se u dolasku koriste redovne autobusne linije za Konavle, Cavtat i Župu po standardnom voznom redu. Sve redovne autobusne linije koje prometuju u tom pravcu na dan koncerta zaustavljat će se na stanici Vidikovac.

Nakon programa, u povratku bit će organiziran autobusni prijevoz na relaciji Vidikovac-Dubac-Grad uračunat u cijenu karte.

Komentiraj članak

Komentari