Zabranjen im ulazak u RH

Makedonac pokušao prošvercati osam Pakistanaca, pronađeni jučer na brdu iznad Bistrine

U blizini graničnog prijelaza Zaton Doli, u nedjelju, 12.kolovoza, oko 17 sati, primjećeno je kombi vozilo, slovenskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 47-godišnji državljanin Makedonije, a iz kojeg je izašlo više osoba koje se krenule makadamskim putem prema Bistrini, izvan graničnog prijelaza.

Potragom policijskih službenika te večeri ubrzo su pronađene dvije muške osobe, dok je ostalih šest, svi državljani Pakistana, pronađeno jučer, 13.kolovoza, oko 9 sati, na brdu iznad uvale Bistrine, stoji u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske.

Osam državljana Pakistana i državljanin Makedonije su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je kako su državljani Pakistana nezakonito prešli državnu granicu između Republike Crne Gore i Republike Hrvatske iznad graničnog prijelaza Vitaljina. Tu ih je, po dogovoru, s vozilom čekao državljanin Makedonije i za novčanu naknadu  prebacio do graničnog prijelaza Zaton Doli, gdje su namjeravali zaobići granični prijelaz. 
  
Protiv državljana Pakistana donesena su rješenja o protjerivanju s teritorija RH, određena im je zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od dvije godine te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Crnu Goru.

Zbog osnovane sumnje kako je počinio kazneno djelo protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice, državljanin Makedonije je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Komentiraj članak

Komentari