Uvjerljivi protiv Kazahstana

Majstorije Dobuda, u četvrtfinalu SAD ili Mađarska

Sada počinje ono pravo. Nakon pet pobjeda u skupini A vaterpolskog turnira na Olimpijskim igrama, Hrvatska je pred utakmicom istine – četvrtfinalom. Prije toga su izabranici Ratka Rudića rutinski riješili prepreku zvanu Kazahstan i s jedini prvi dio natjecanja zaključili s maksimalnim brojem bodova. Konačnih 12:4 dovoljno govori o razlici u kvaliteti.

Briljirao je Nikša Dobud s pet pogodaka i to sve s centarske pozicije s jednakim snagama u bazenu. Užitak je bio gledati 27 – godišnjeg Dubrovčanina u takvom izdanju, nerješiva enigma za većinu protivnika, a kako onda neće za nedorasle Kazahstance.

-Rekao sam mu nakon utakmice da ponovi ovakvu igru i u četvrtfinalu i onda neće biti problema. Danas imamo još jedan trening, počele su pripreme za utakmicu u kojoj nas čekaju stari znanci, Amerikanci ili Mađari. Zajedno smo trenirali u pripremnom razdoblju za Olimpijske igre i na psihološkom planu sigurno će dobro doći činjenica da smo u tim susretima – pobjeđivali. Nemam posebnu želju, svejedno nam je tko će biti naš protivnik u četvrtfinalu – objasnio je izbornik Ratko Rudić nakon utakmice protiv Kazahstana.

Kazahstan – Hrvatska     4 : 12 (0:4, 1:1, 2:4, 1:3)
LONDON Olimpijski bazen. Gledatelja: 4.500. Suci: Moller (Argentina) i Littlejohn (Velika Britanija).

KAZAHSTAN: Maximov (9 obrana), Gubarev 1, Shakenov, Gorovoy, Panfili 1, Shmider, Ushakov, Ukumanov, Zhilyayev 2, Ruday, Manafov, Kokorin, Shvedov. Izbornik: Sergey Drozdov.
HRVATSKA: Pavić, Burić, Bošković 2, Dobud 5, Joković 1, Buljubašić 1, Muslim, Bušlje, Sukno 1, Barać 2, Hinić, Obradović, Vićan (10 obrana). Izbornik: Ratko Rudić.

PETERCI: Kazahstan -, Hrvatska -,
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Kazahstan 2-5, Hrvatska 3-6


Komentiraj članak

Komentari