Mega festival

Mađarski Volt Festival zaključio svoj lineup

Volt Festival je jedan od najaktivnijih festivala u ovom dijelu Europe. Svake godine donose ponajbolja svjetska glazbena imena, a ono što je interesantno je da koncept festivala veoma uspješno ujedinjuje elektronski i rock live program. Festival je mlađi brat puno razvikanijeg i većeg Sziget festivala, a služi kao svojevrsna uvertira u 7-dnevni program Szigeta. Ove godine održat će se na čak 6 dana, počinje u ponedjeljak 26. Lipnja, a završava u subotu 1. Srpnja. Lokacija je mađarski Sopron, što je posebno interesantno partijanerima sa naših područja jer se nalazi na samo 4 sata vožnje od Zagreba.

Čak šestodnevni program protegnuti će se na  6 pozornica mađarskog Soprona.

 

Ponedjeljak 26. lipnja donosi nam dobro poznanog electro producenta i DJ-a Fatboy Slima, kojeg smo prije nekoliko tjedana vidjeli i u Umagu na SeaDance festivalu

 

Utorak 27. lipnja donosi kalifornijske radio junake Linkin Park, koji će publiku zapaliti svojim hitovima poput “One Step Closer”, “Numb”, “Crawling” ali i predstaviti novu studijsku ploču “One More Light.”

 

Srijeda 28. lipnja počinje odličnim metalcore sastavom The Devil wears Prada. Nakon njih na stage stupaju moderni metalci Of Mice and Men, da bi headlinerom tog dana bila ekstravagantna Ellie Goulding sa svojim pop senzibilnim repertoarom i odličnim live bandom

 

Četvrtak 29. lipnja je rezerviran za electro headlinera MArtina Garrixa, dok će na drugom stageu publiku zabavljati Years and Years iz Velike Britanije

 

Petak 30. lipnja predvode odlični crossover electro-metal manijaci Enter Shikari iz Velike Britanije, koji su prije 2 godine dupkom napunili Zagrebačku tvornicu. Nakon njih na scenu stupa energična alter-rock petorka Paramore, koju mnogi prozivaju logičnim nastavkom mega popularnih No Doubt. Sjajnu večer zaključit će live nastup skupine Pendulum iz Australije.

 

Subota 1. srpnja je kulminacija odličnog glazbenog programa, i to sa čak 3 ravnopravna headlinera. Već u 6 sati popodni nastup započinju legende rocka The Cult, i to sa hitovima “Rain”, “She Sells Sanctuary”, “Sweet Soul Sister” i mnogim drugima. Nakon njih na pozornicu se penju mega-popularni Imagine Dragons, koji slavu još uvijek beru na temeljima svog radio hita “Radioactive”. Kulminaciju sjajnog glazbenog tjedna upotpunit će DJ grupa Knife Party, svojim agresivnim dubstepom setom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 

Osim spomenutih imena, mahom headlinera, kroz cijeli glazbeni tjedan program će se odvijati na paralelno 6 glazbenih stageva, a na manjima će nastupiti cijeli niz lokalnih glazbenih imena. Dodatno, Volt je poznat po predivnom ambijentu, brojim van-glazbenim sadržajima a sve to u netaknutoj prirodi na samom rubu gradića Sopron u Mađarskoj.

A kako je to bilo 2016. pogledajte ovdje: 

Dnevne i višednevne ulaznice mogu se po akcijskim cijenama kupiti na http://voltfestival.com/tickets/category/entry-ticket a cijene počinju od 30 € za prvi dan pa do 47 €za ostale dane, a festivalske počinju od 125 € pa nadalje.

 

Sve ostale informacije možete dobiti na http://voltfestival.com

Komentiraj članak

Komentari