SUSJEDSTVO

MAĐARI SVOJATALI POLA HRVATSKE Njihov ministar je u Zagrebu

Mađarska je prije petnaestak dana svojatala velik dio Hrvatske, a hrvatske vlasti su danima šutjele o tome. Na kraju je izostala snažna diplomatska reakcija, a iz vlade su priopćili kako su oko toga bili u kontaktu s mađarskom stranom, piše Index.hr.

Podsjetimo, mađarski Ured za međunarodnu komunikaciju koji djeluje pri mađarskoj vladi 4. lipnja na svom Twitter profilu objavio je zemljovid Mađarske koji uključuje velik dio Slovenije, ali i dijelove Hrvatske poput Međimurja, dijela Baranje i Kvarnera.

Da ne bude zabune, zemljovid je objavio ured koji se nalazi u sastavu kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana. Dakle, riječ je o uredu koji projicira i objavljuje stavove premijera.

Na zemljovidu se tako vide ruke koje kidaju dijelove mađarske države. Tako su i hrvatska područja obojena u boje mađarske zastave. Da se ništa ne prepusti slučaju, u opis slike napisali su kako su "dvije trećine mađarskog teritorija oduzete". Dakle, Mađarska smatra da su im veliki dijelovi Hrvatske - oduzeti.

Zanimljivo je da danas u Zagrebu gostuje mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto. Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó održat će u srijedu sastanak o suradnji u području energetike, priopćeno je iz Ministarstva. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije, u 9.45 u prizemlju Hotela Esplanade.

Komentiraj članak

Komentari