PRIOPĆENJE

Lujić i Kristić: 'Medu najmoprimcima ima takvih čijih se primanja ne bi posramili ni menadžeri u posrnulom Agrokoru'

Priopćenje gradskih vijećnika Dolores Lujić i Mara Kristića u vezi revizije korisnika stanova u gradskom vlasništvu prenosimo u cijelosti.

Čuvanje i odgovorno gospodarenje gradskom imovinom jedan je od temelja vjerodostojnosti i poštenih namjera gradske uprave.

Još u prošlom sazivu gradskog vijeća zahtijevali smo reviziju stanja gradske imovine s naglaskom na gradske stanove i njihove korisnike. Na zadnjoj sjednici gradskog vijeća postalo je jasno zašto je proces revizije tako dugo trajao i zašto je bivša gradska uprava krila popis korisnika gradskih stanova kao zmija noge.

Izvješće gradonačelnika otkriva upravo ono na sto smo ukazivali, a to je da dobar dio gradskih stanova koriste ljudi koji ne ispunjavaju kriterije iz gradske odluke, nego različite političke kriterije podobnosti.

Nažalost, ovaj primjer je samo lakmus papir ponašanja svih gradskih uprava u zadnje vrijeme. Išli su toliko daleko da su gradske stanove umjesto potrebitima dijelili podobnima.

Kako nepravda ne može trajati vječno, revizija je utvrdila kako medu najmoprimcima ima onih koji imaju nekretnina viška, a i onih čijih se primanja ne bi posramili ni menadžeri u posrnulom Agrokoru.

Revizija koju je ova gradska uprava privela kraju pokazala je na još jednom primjeru koliko daleko se može ići i koliko se bezobziran može biti kada te ponese osjećaj nedodirljivosti na vlasti.

Toliko daleko da potrebite ostavljaš na ulici, a dom pružaš onima koji ga mogu sami osigurati. Kako su podjednako krivi oni koji su davali ono sto nisu smjeli davati i oni koji su primali ono sto ih ne pripada, pozivamo one koji su primali ono sto ih ne pripada da žurno vrate ključeve gradskoj upravi, bez čekanja okončanja pravnih postupaka za iseljenje jer ima dosta potrebitih i oni ne mogu čekati.

Zbog toga, čestitke ovoj gradskoj upravi na odlučnosti u namjeri da raščisti sve netransparentnosti i nezakonitosti uz poziv da javno objavi rezultate revizije  kako bi građani imali uvid u stanje i korisnike gradske imovine.

Gradski vijećnici

Dolores Lujić i Maro Kristić

Komentiraj članak

Komentari