Tenis

Lučić-Baroni nakon 13 godina u drugom kolu

Prva hrvatska predstavnica koja je nastupila na ovogodišnjem Roland Garrosu Mirjana Lučić-Baroni pobijedila je u prvome kolu tenisačicu šest mjesta bolje plasiranu na WTA ljestvici, Amerikanku Lauren Davis, sa 6:3, 3:6 i 6:3 za sat i 49 minuta igre, što joj je prva pobjeda protiv Davis u četvrtom međusobnom susretu.

Ujedno joj je ovo prvi put nakon davne 2002. godine da je prošla dalje od prvog kola na Internationaux de France.

Tridesettrogodišnja Makaranka je od početka bila aktivnija na terenu, u prvom setu mala je 14 winnera naspram suparničina  četiri, ali i 15 neforsiranih pogrešaka naspram samo tri Davis. Iskoristila je Mirjana obje break-lopte, a Amerikanka svoju jednu. Ključni break napravila je Hrvatica kod 4:3.

Druga dionica prolazila je bez breakova do rezultata 3:4 za Davis, kad je Amerikanka oduzela početni udarac i onda odservirala za 3:6 i nastavak meča. Lučić-Baroni u drugoj dionici nije imala niti jednu priliku za break, prvi servis pao joj je sa 64 na 50 posto u odnosu na prvi set, a imala je više neforsiranih pogrešaka (19)  i manje izravnih poena (12).

U trećem gemu trećeg seta Davis je povela 0:40, ali Hrvatica je izjednačila na 40:40 i uspjela se izvući, spasivši pritom tri break-lopte. Odmah u sljedećem gemu iskoristila je Lučić-Baroni svoju prvu break-priliku još od prvog seta i povela s 3:1. Potom je nakon neizvjesnosti do 40:40 uspješno dobila svoj servis-gem, da bi još jednom oduzela servis protivnici, ne prepustivši joj niti poen, za niz od četiri osvojena gema i vodstvo 5:1.

Amerikanka je uspjela vratiti jedan od dva breaka zaostatka i onda bez izgubljenog poena dobiti svoj servis, ali istom mjerom uzvratila je Hrvatica i bez izgubljenog poena odservirala za pobjedu.

Lučić je savršeno iskoristila sve četiri break-prilike u meču, dok je Davis od svojih devet prilika u break pretvorila samo tri.

Davis je uoči meča u međusobnim susretima vodila s 3-0, a zadnji put je slavila protiv Lučić-Baroni 2014. u Rimu.

Komentiraj članak

Komentari