Sve za brak

Ljubav i privlačnost muškarcima nisu na prvom mjestu kada biraju bračnu družicu?

Konačno je srušen mit da su žene te koje će učiniti sve za vjenčani prsten. Ne samo da su muškarci spremniji učiniti sve kako bi ušli u brak, nego im pri tome ljubav ili privlačnost uopće nisu na prvom mjestu.

Muškarci su skloniji braku sa ženom za koju osjećaju da baš i nije za njih i spremni su sve učiniti za brak – pokazala je to nedavna anketa koju je proveo Match.com prenosi Magazin.hr.

U anketi u kojoj je sudjelovalo 5.000 samaca i samica, 31 posto muškaraca, za razliku od 23 posto žena, priznaje da bi pristali na vjenčanje s osobom 'koja ima sve što traže u partneru, ali u koju nisu uopće zaljubljeni'.

21 posto muškaraca ide i dalje, te priznaje da bi se bračno vezali s nekim tko ih ne privlači seksualno.
Suprotno uvriježenom mišljenju, muškarci, posebno oni mladi, jako teže tome da se skrase uz nekoga. Bez obzira radi li se o tome da vjeruju kako možda nikada neće pronaći onu pravu, ili je stvar u obiteljskom pragmatizmu, muškarci su se spremni skrasiti i živjeti sa ženom za koju osjećaju da nije sto posto idealna za njih.

Što je najbolje, potreba za brakom bila je jača kod muškaraca u dvadesetim godinama, za razliku od onih u tridesetima, da bi se kod onih u četrdesetima ta potreba opet povećavala.

Srodne duše nađu samo rijetki

Očita potreba muškaraca da se žene samo radi braka, odnosno društva, potpore i sigurnosti koju donosi sa sobom, a ne radi ljubavi ili istinske privlačnosti, nekim muškarcima nije iznenađenje.

'Pomisao na samotni život zna biti porazna. Srodne duše pronađu samo rijetki', kaže Tom Fant, zdravstveni savjetnik iz New Yorka, za Daily Beast.

'Muškarci sasvim sigurno nisu na to imuni, iako se volimo pretvarati da smo prejaki da bismo osjećali strah, usamljenost ili, još gore, nesigurnost.'

Ista anketa pokazala je da 44 posto muškaraca, u usporedbi s 50 posto žena, vjeruje da loš seksualni život može dovesti do raspada veze. 

Komentiraj članak

Komentari