Dubrovačke ljetne igre

Ljepirice u Lazaretima

Studentski teatar „Lero“ iz Dubrovnika izvest će večeras u 21:30 u Lazaretima predstavu „Ljepirice“  autora, redatelja i dramaturga Davora Mojaša u sklopu dramskog programa 62. Dubrovačkih ljetnih igara. Predstava je premijerno prikazana u lipnju 2011.

“Ljepirice” uz “Epitaphio” i “Psyche Pelingrada” čine trilogiju suvremenog kazališnog i Lerovskog propitivanja i preispitivanja dubrovačke književne baštine. Mojaš je za „Ljepirice“, među ostalima, odabrao i fragmente djela dubrovačkih autora Paska Antuna Kazalija, Ivana Augusta Kaznačića, Orsata Meda Pucića i Mata Vodopića, kojima je ovo i prvo scensko uprizorenje. U Mojaševom “buketu” Ljepirica zaigrat će Ksenija Medović, Jasna Žitnik, Leona Ribić, Nikolina Dominković, Ozana Masnec i Latica Zekić.

Studentski teatar Lero djeluje u Dubrovniku od 1968. godine. Nastupao je na gotovo svim hrvatskim kazališnim i drugim festivalima i u unozemstvu te dobio nagrade i priznanja za svoju tetarsku posebnost, dosljednost i prepoznatljivost. U svom repertoaru igrao je Brechta, Ionesca, Ivšića, Becketta, Šehovića, Paljetka i druge a od 1990. najčešće autorske projekte Davora Mojaša.

Studentski teatar Lero predstavu "Ljepirice" u režiji i dramatizaciji samog autora izvest će četiri puta tijekom kolovoza 1., 4., 10. te 22. kolovoza.


Komentiraj članak

Komentari