EUROPSKE VRIJEDNOSTI

'LEGITIMNA HERCEG-BOSNA' HDZ-ova eurozastupnica slavi zločinački pothvat

HDZ-OVA zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko objavila je na društvenim mrežama Twitteru i Facebooku status koji slavi tzv. Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu, istu onu koja je u Haagu osuđena kao udruženi zločinački pothvat, prenosi Index.hr

U povodu godišnjice osnivanja ove tvorevine Zovko je 28. kolovoza na Twitteru napisala: “Vođeni nemjerljivim domoljubljem danas s ponosom obilježavamo 26. godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosne, kamena temeljca obrane i očuvanja hrvatskog identiteta u BiH.”

"Obrana suvereniteta Republike Hrvatske"

Na Facebooku, koji nema ograničenje broja znakova, bila je opširnija te je dodala i sljedeće: “Hrvatska Republika Herceg-Bosna nastala je 28. kolovoza 1993. kao nastavak tadašnje Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne osnovane 18. studenog 1991. godine. Hrvatska Republika Herceg-Bosna dala je veliki doprinos u borbi za jednakost hrvatskog naroda u BiH uz očuvanje identiteta sva tri konstitutivna naroda te je tijekom svog postojanja značajno doprinijela u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Prisjećamo se svih onih koji su svojom nesebičnom žrtvom pomogli u osnivanju Herceg-Bosne, a posebno onih koji su svoje živote utkali u oltar Domovine. Vječna Vam slava i hvala!” Nevjerojatno je koliko je spornih stvari ova HDZ-ovka uspjela iznijeti u tako malo teksta.

U Herceg-Bosni se Bošnjake držalo u logorima

Primjerice, Zovko piše o “legitimnoj Hrvatskoj Republici Herceg-Bosni”, čime zapravo razotkriva nelegitimnost ove propale tvorevine. Naime, ako je nešto doista legitimno, onda se to ne mora posebno isticati, nego se podrazumijeva jer se svi oko toga slažu. Nitko ne piše ili govori o “legitimnoj Saveznoj Republici Njemačkoj” baš zato što je legitimnost Savezne Republike Njemačke neprijeporna. Nadalje, pitanje je kako je to “legitimna HRHB” dala veliki doprinos “očuvanju identiteta sva tri konstitutivna naroda” BiH, jer su Srbi iz nje etnički očišćeni, a Bošnjake se držalo u logorima i protjerivalo.

Europske vrijednosti u izvedbi Plenkovićevog HDZ-a

Također, među onima koji su “svojom nesebičnom žrtvom pomogli u osnivanju Herceg-Bosne”, a koje Zovko slavi, i niz je osuđenih ratnih zločinaca i nepatvorenih zlikovaca, a njihovo djelo je presuđeno kao udruženi zločinački pothvat. HDZ-ova eurozastupnica Željana Zovko je zapravo objavila da ona slavi tvorevinu obilježenu etničkim čišćenjem, logorima za nehrvate, ratnim zločinima itd. To su te europske vrijednosti HDZ-a pod vodstvom Andreja Plenkovića, koji je Zovko opet stavila na listu ove stranke za Europski parlament.

Komentiraj članak

Komentari