DOLORES LUJIĆ I PETAR MIŠO MIHOČEVIĆ

Kristić predstavio zamjenike: Izborni slogan bi nam mogao biti 'Obliti privatorum publica curate'

Kandidat MOST-a za gradonačelnika, Maro Kristić, predstavio je danas svoje zamjenike na predstojećim lokalnim izborima. To su Dolores Lujić, koja će biti zadužena za komunalne djelatnosti i Petar Mišo Mihočević, zadužen za kulturu.

Kristić je istaknuo kako je njegova kandidatura nastavak borbe za javni interes i da se ona najbolje ogleda u borbi za Srđ i borbi za gruški terminal.

- Kvaliteta života građana je prioritet u našem izbornom programu, ulaganje u sportsku infrastrukturu, izgradnja azila za životinje, izgradnja domova za starije, ulaganje u vrtiće, subvencioniranje kredita za mlade obielji - rekao je MOST-ov kandidat za gradonačelnika.

Dolores Lujić, diplomirana pravnica, bit će zadužena za socijalnu politiku mladih i komunalna poduzeća.

- Nisam članica MOST-a, međutim podržavam politiku koju MOST provodi. Prepoznala sam u njima snagu koja se hvata u koštac sa svim problemima, kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini. Smatram da moje iskustvo u sindikalnom djelovanju može puno pomoći kroz gradska poduzeća, kako bi javna uprava mogla biti efikasnije nego do sada - kazala je Lujić.

Petar Mišo Mihočević objasnio je politiku Mosta citirajući svoj status na facebooku ˝Pošto je MOST izdajica jer je prestao štititi kriminal, smatram da je narod konačno opljačkan˝.

Kazao je kako je s Kristićem našao zajednički jezik u sloganu ˝Obliti privatorum publica curate˝, što je bio prvi uvjet njihove suradnje.

- Nadam se da narod poštuje naš rad, a u imovinskim karticama nemamo ništa već samo što je naše. Drugi uvjet je da moramo nastaviti sve dobre projekte bivše gradske uprave - rekao je Mihočević.

Kao član Izvršnog odbora Udruge dubrovačkih branitelja, istaknuo je kako je upoznat sa zabrinjavajućim stanjem braniteljske populacije, a to je da su ih grad i županija zaboravili.

 - Tretira ih se kao da su društvena djelatnost, ali oni to nisu jer su živi ljudi koji su htjeli dati život za slobodu grada. Grad im je dužan i bivša uprava nije ništa napravila za njih. Uspjeli smo isposlovati muzej. Dat ćemo im ured i uvijek ce moći doći tu.

Što se tiče kulture rekao je kako je njegov privatni i osobni projekt bio Julian Rachlin. 
- Svaki dužnosnik mora biti kreativan i mora predlagati projekte. Glavna moja ideja je Dubrovnik zimi. Ljeti imamo goste, ali moramo se pobrinuti da i zimi budemo jednako zanimljiv kulturni grad.

Za Dubrovačke ljetne igre, istaknuo je da bi radio racionalne preinake i empirijski mijenjao neke stvari.
- Neke okolnosti su nepogodne na štetu igara i moraju se adaptirati u realnim mogućim okvirima ka međunarodnom planu - zaključio je Mihočević, drugi kandidat za Kristićeva zamjenika.

Komentiraj članak

Komentari