ROBERT BOSAK

Krešimiru Macanu i ostalim plaćenicima iz lijeve koalicije se bliži kraj!

Što je u pozadini kandidature vlasnika agencije 2x1 komunikacije? Otkrivamo dramatičnu obiteljsku prošlost njegove njemačke obitelji.

Jedno od većih iznenađenja pri predaji izbornih lista u ponedjeljak bio je Robert Bosak, vlasnik agencije za istraživanje javnog mišljenja 2x1 komunikacije. Dio lijevih medija problematizirao je činjenicu da se Bosak pojavio u DIP-u kada je HDZ-ova Domoljubna koalicija predavala kandidacijske liste, zbog sumnje u sukob interesa i rezultate anketa koji daju prednost HDZ-u.

Bosak se kandidirao na listi nacionalnih manjina kao predstavnik njemačke manjine, s podrškom romske zajednice. Kako je pojasnio za direktno.hr, smatra da nema ništa sporno u tome da se kao magistar politologije kandidira za mjesto u Saboru. Tim više, što su se tijekom proteklih 20 godina kandidirali i oni puno upitnijeg morala.

Bosakova kandidatura ne bi trebala biti ništa neobično, uzme li se u obzir da je ovaj 47-godišnjak po struci magistar politologije te je izuzetno dobro upućen u politička i društvena zbivanja u Hrvatskoj. Osim što je predstavnik nacionalne manjine, Bosak se, kao bivši branitelj, kreće i u braniteljskim krugovima, te jako dobro razumije potrebu brige za slabije i zapostavljene.

''Da je ovo normalna pravna država, ne bi trebalo imati veze to što sam vlasnik agencije. Zašto se ti kritičari nisu usplahirili kad se za Sabor kandidirao Ivan Račan, tada nikome nije smetalo to što on ima svoju agenciju. Također, ako je Tihomir Jakovina imao poljoprivrednu apoteku, koja je propala, i postao ministar, ne vidim razloga zašto se Robert Bosak kao magistar politologije ne bi pokušao baviti politkom. A ako u Saboru mogu sjediti abolirani četnici, gdje je onda tu pitanje moralnog prava'', pita se Bosak.

Baka Njemica osam godina provela u partizanskom sabirnom logoru

U razgovoru za naš portal Bosak otkriva i više o svojim njemačkim korijenima, križnom putu koji je prošla njegova obitelj i kako će nakon njegove kandidature funkcionirati agencija 2x1 komunikacije.

Napominje kako se nikad nije stidio svog domoljublja, koje je, pod pritiskom komunističkih vlasti, još više ojačalo. Zbog njemačkog porijekla članovi Bosakove obitelji, kaže nam Bosak, puno su propatili.

''Moji baka i djed su stopostotni Nijemci koji su došli u Bosnu 1892. Njihovi se doselili u Teslić, moja obitelj je bila vlasnik Banje Vrućice u Tesliću, potječem iz intelektualne obitelji, koju su 1945. protjerali i poubijali sve muškarce. Moji su završili na Bleiburgu, nakon toga na Križnom putu i u Vinkovcima, gdje sam i ja rođen. Baka je od 1945. do 1953. bila u sabirnom logoru samo zato što je bila porijeklom Njemica, a troje djece, među njima moj otac, su bili prepušteni sami sebi, ulici i maltretiranju komunističke vlasti. Ja i još neka djeca Hercegovaca i Bosanaca nismo mogli biti primljeni u pionire zbog prošlosti naših roditelja'', ispričao nam je Bosak.

Bosak je devedesetih na bojištu krvario za Hrvatsku, što je ostavilo posljedice po njegovo zdravlje. Stoga danas postavlja pitanje što su tada radili današnji predstavnici srpske manjine – Pupovac, Stanimirović, Rkman.  

Agencija 2x1 komunikacije nastavlja s uobičajenim radom

Na naš upit kako će ubuduće funkcionirati agencija 2X1 komunikacije, Bosak poručuje kako ''sve ide dalje s normalnim radom''.

bosak

''Ja sam samo vlasnik, imam direktoricu koja će nastaviti vođenje agencije, izradu anketa, plasiranje u medije. Do 8. studenog neću komentirati rezultate. A što će biti poslije, to sve ovisi o rezultatima. Uđem li u Sabor, svojim ću se djelovanjem potruditi pobrinuti da se nikad više ne dogodi da neke agencije godinama ne rade posao kako treba. Nastojat ću da se uvede praksa rada agencija po uzoru na EU. I da se nepotizam i monopol na državnoj razini ukinu. Da se svaka agencija koja zna raditi može transparentno javiti na javni natječaj. A 9. studenog ćemo moći zajedno revidirati rezultate anketa za ove izbore'', rekao je Bosak.

''Bliži se kraj Pusiću, ali i Ličini koji veliča četnike''

Bosak se osvrnuo i na komentar PR-ovca Krešimira Macana za net.hr kako se Bosaku situacija s kandidaturom ''nije smjela dogoditi jer bi sada mogla baciti sjenu na Bosakov rad''.

''Macanu i plaćenicima iz lijeve koalicije, koji godinama truju hrvatski medijski prostor sa svojim komentarima i neobjektivnim izjavama, poručujem da im se polako bliži kraj. I da će morati krenuti raditi na profesionalnijoj etici. A svi oni poput Macana, ali i Zorana Pusića, Eugena Jakovčića iz Documente, ali i poput Predraga Ličine, redatelja koji dobiva novce od hrvatskih poreznika, a na svom FB profilu veliča Veliku Srbiju i četnike'', kaže Bosak.

Komentiraj članak

Komentari