DUBROVAČKI KARNEVO

KREĆU MAŠKARE Saznajte što vas očekuje u veljači i prijavite se na radionice

Pred vratima je tradicionalna manifestacija 'Dubrovački karnevo' u organizaciji Grada Dubrovnika i TZ grada Dubrovnika, koja će se osamnaesti put zaredom organizirati od 24. do 28.veljače.

Za dobru pripremu pobrinula se udruga D'Art koja u suradnji s TZ grada Dubrovnika organizira radionice izrade maski nazvane "Pripremi se za Veljun- osmisli sam svoju masku"  u TIC-u Pile, svaki dan od 18. do 24. veljače u vremenu od 10 do 18 sati. 

Svi koji žele pozvani su se uključiti u kreaciju svoje vlastite maske, mogu se konzultirati s predstavnicama udruge oko odabira kostima, a pri tome dobro se zabaviti i pripremiti za najluđe dane u godini. Prijavite se možete putem mobitela broj 098 285 398, broj sudionika ograničen! 

Radionice u TIC-u Pile najava su četverodnevne manifestacije "Dubrovački karnevo" koja je posvećena prvenstveno djeci i mladima, ali i svima koji žele dobru zabavu pod maskama. 

Dubrovački karnevo otvorit će se u 24. veljače Izložbom karnevalskih maski, kostima i fotografija u organizaciji udruge DART u Turističko-informativnom centru na Pilama, nakon čega slijedi mimohod maškaranih grupa dubrovačkih dječjih vrtića na Stradunu i njihovo predstavljanje u Revelinu. Prvi dan Karnevala završit će Maškaratom ispod kuplja u Lazaretima.

Drugi dan Karnevala, 26. veljače započinje Faćendom od malih maškara u kojoj sudjeluju djeca predškolske dobi i maškarane obitelji, a završava maškaranom zabavom u klubu Revelin. Maškarani školski dan je 27. veljače  koji će se po cijeli dan po dobnim skupinama održavati u Revelinu.

Posljednja zabava su tradicionalni Ultimi od karnevala koji se organiziraju 28. veljače u Revelinu uz dobru zabavu, nagrade za najbolje maske i nastup grupe Art.

Dubrovački karneval 2017. je završna manifestacija Dubrovačkog zimskog festivala.

J.T. 

Komentiraj članak

Komentari